Dinsdag 30 april 2024

Excelsior’31 blijft in race voor kampioenschap

Geplaatst op 25 april 2015 door   ·   1 Reactie

2015-03-28 Hakim Ezafzafi heeft gescoord (2)RIJSSEN – Excelsior’21 heeft zich zaterdagmiddag in de race voor de titel gehouden. De ploeg van Roeland ten Berge versloeg concurrent Harkemase Boys met 1-0. Hakim Ezafzafi (foto) scoorde na drie minuten de enige treffer van de middag. Excelsior’31 klimt daardoor naar plek twee, door de winst van DVS’33 staat het nog twee punten achter.

Excelsior’31 opende sterk in het duel met de Friezen. Binnen drie minuten lag de openingstreffer al achter doelman Erick Jansma. Op een perfect afgemeten voorzet van Patrick Gerritsen, knikte Hakim Ezafzafi de bal binnen. In het eerste kwartier probeerden de Rijssenaren met positiespel de score te vergroten, maar het tempo lag daar te laag voor. Gaandeweg kwamen de Harekieten meer in het duel. Henny Bouius kreeg een uitlezen mogelijkheid, maar hij werkte de bal uit een voorzet van Oebele Schokker over. Tot aan de rust hadden beide ploegen kansen om te scoren, maar het bleef 1-0.

Waar het in het eerste bedrijf kansen regende, was daar na rust niets meer van weer te zien. Excelsior’31 had controle over het duel, maar speelde vooral in de eindpass te slordig om tot kansen te komen. Het onmachtige Harkema stelde daar niets tegenover. Tien minuten voor tijd kreeg Ezafzafi de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij kwam al klungelend niet tot een schot. Adi Draganovic kreeg ook een mogelijkheid op de 2-0. Aangezien Harkemase Boys niet tot een echt slotoffensief kwam, bleef het 1-0 in Rijssen. Een terechte en belangrijke zege voor de Rijssenaren.

Excelsior’31 – Harkemase Boys 1-0 (1-0)
3. Ezafzafi 1-0.

Scheidsrechter: Karremans