Dinsdag 30 april 2024

Rigtersbleek keert terug in hoofdklasse na ware thriller

Geplaatst op 7 juni 2015 door   ·   Geen reacties

200 15-05-31 Rigtersbleek - AFC Arnhem (1-2) - Hoa (165)ARNHEM – Rigtersbleek keert na twee jaar afwezigheid weer terug in de hoofdklasse. Nadat vorige week de thuiswedstrijd tegen AFC Arnhem met 2-1 werd verloren, won de ploeg van John Gielink (foto) zondagmiddag met 1-0, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Uiteindelijk werd het 15-14 in het voordeel van de Enschedeërs.

Vorige week incasseerde Rigtersbleek in de slotfase van het heenduel nog de 2-1, waaraan een handsbal van AFC-aanvaller Johnny van Beukering vooraf leek te gaan. Diverse spelers van De Bleek protesteerden vervolgens bij de dienstdoende arbiter en kregen de gele kaart, waardoor keeper Roberto Stopel, aanvoerder Tom Slotman en aanvaller Jurrie Stevens (die overigens op vakantie was) niet beschikbaar waren in Arnhem. Stopel werd vervangen door de 43-jarige Arjan Fokkink, inmiddels keeper van het vierde elftal, die uiteindelijk een heldenrol zou vertolken.

In de eerste helft wisten beide ploegen niet te scoren, waarna Rigtersbleek in het tweede bedrijf op zoek moest naar de treffer. Die zou het uiteindelijk vinden, nadat clubtopscorer Bas Postma het eindstation was van een Enschedese counter. Doordat de gescoorde uitdoelpunten van AFC in de heenwedstrijd niet dubbel tellen, was dat genoeg voor een verlenging. Daarin kreeg Mitchell Zepat de grootste mogelijkheid, maar zijn inzet eindigde op de lat.

Nadat de verlenging doelpuntenloos eindigde, moest een penaltyreeks uitkomst bieden. Daarin werden de eerste 29 strafschoppen allemaal geraakt en mocht bij een stand van 14-15 AFC-verdediger Nigel Burleson aanleggen. Zijn inzet werd gekeerd door Fokkink, waardoor Rigtersbleek terugkeert in de hoofdklasse.