Dinsdag 30 april 2024
Twentesport

Nieuwe spits voor FC Twente

Geplaatst op 30 juli 2015 door   ·   Geen reacties

olaitanFC Twente heeft een nieuwe spits aangetrokken. Het is de 22-jarige Nigeriaan Michael Olaitan (foto), die voor één seizoen wordt gehuurd van Olympiakos Pireaus uit Griekenland. FC Twente heeft ook een optie tot koop bedongen.

“Michael Olaitan is een veelzijdige spits. Snel, sterk, technisch vaardig met beide benen en een koele afmaker. Er was erg veel belangstelling voor hem, maar we hebben hem en Olympiakos ervan kunnen overtuigen voor FC Twente te kiezen”, aldus technisch directeur Ted van Leeuwen.

Talent van het jaar
De Nigeriaans jeugdinternational speelde tot zijn achttiende in Nigeria, bij Mighty Jets. Daarna maakte hij de overstap naar het Griekse PAE Veria. In 2012 werd hij verkozen tot talent van het jaar in Griekenland. Een jaar later werd in ingelijfd door Olympiakos. Met die club speelde hij vorig seizoen in de Champions League.

In maart verloor hij plotseling zijn bewustzijn tijdens de wedstrijd tegen Panathinaikos. Na een operatie en een maandenlange revalidatie werd Olaitan een half jaar verhuurd aan de Griekse subtopper Ergotelis.

Zetje nodig
Deze zomer heeft hij de hele vooorbereiding met Olympiakos meegemaakt. Van Leeuwen: “Ofschoon hij nog maar 22 jaar is, heeft hij al de nodige ervaring en zijn persoonlijkheid past heel goed in onze kleedkamer. Zijn carrière heeft weer even een zetje nodig.”

Olaitan kijkt uit naar zijn avontuur in de eredivisie: “Het Nederlandse voetbal past bij mij, maar ook de speelwijze van FC Twente. De faciliteiten van de club en de sfeer spreken mij erg aan. Ik ben heel gemotiveerd mij dit seizoen te laten zien aan de supporters, ik hoop veel te scoren voor de club.”

 

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief