Dinsdag 30 april 2024

Jeugdig FC Twente verliest onnodig van effectief PSV

Geplaatst op 24 oktober 2015 door   ·   Geen reacties

ter AvestENSCHEDE – FC Twente heeft zaterdagavond niet kunnen stunten tegen landskampioen PSV. De ploeg van Rene Hake verloor met 1-3. Hakim Ziyech scoorde voor de Tukkers. Luuk de Jong, Jürgen Locadia en Gaston Pereiro voor de Eindhovenaren.

PSV nam vanaf de eerste minuut het initiatief in de sfeervolle Grolsch Veste. De Eindhovenaren hadden het balbezit, maar haalden daar aanvankelijk niet veel kansen uit. Na een krap kwartier spelen ging Luciano Narsingh naar de grond, toen hij door de Twentse defensie brak, maar arbiter Blom zag hier geen strafschop in. Het eerste kansje was voor Davy Pröpper, maar Kamohelo Mokotjo blokte zijn uithaal.

Afgekeurd
Hakim Ziyech schoot na ruim twintig minuten prachtig raak, maar zijn treffer werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd. Een uithaal waar Jeroen Zoet waarschijnlijk niet meer aan was gekomen. Even later zat het Twente ook mee toen een inzet van Jürgen Locadia van richting werd veranderd en zijn inzet rakelings naast rolde. Een minuut later pareerde Joël Drommel een inzet van de Eindhovense spits. Namens de Tukkers kon Jari Oosterwijk niet profiteren van een slippertje van Andres Guardado. Zijn schot vloog over, wat een 0-0 ruststand betekende.

Wederom afgekeurd
Luuk de Jong leek zijn oude club vlak na rust pijn te doen, maar zijn treffer werd ook afgekeurd wegens buitenspel. De arbitrage zat de thuisploeg even later wederom niet mee, toen een inzet van Jari Oosterwijk met de hand werd verdedigd door Jeffrey Bruma. Extra pijnlijk was dat Luuk de Jong een minuut later vogelvrij de 0-1 binnenkopte.

Koprol
Hakim Ziyech, wie anders, maakte niet veel later de gelijkmaker uit een rebound van zijn eigen inzet. Vooral het juichen was opvallend aan deze treffer. De middenvelder gleed uit over de boarding en kwam op de kop achter deze sponsorborden terecht. De gelijkmaker zorgde gelijk voor meer geloof bij de Enschedeërs. Aan de hand van Hakim Ziyech kroop Twente uit zijn schulp en een inzet van invaller Jerson Cabral werd geblokt door Jeroen Zoet. Veel meer kansen leverde het verzet van Twente in eerste instantie niet op, spannend bleef het wel.

Locadia
PSV stichtte weinig gevaar in het tweede bedrijf, maar trok wel aan het langste eind. Ruim vijf minuten voor tijd kopte hij knap binnen. De treffer viel eigenlijk uit het niets. Toen invaller Gaston Pereiro een minuut later ook de 1-3 maakte was het gebeurd in de Grolsch Veste. Een onnodige nederlaag voor FC Twente.

FC Twente – PSV 1-3 (0-0)
52. De Jong 0-1, 58. Ziyech 1-1, 84. Locadia 1-2, 86. Pereiro 1-3.