Dinsdag 30 april 2024

DUNO laat ook DETO hielen zien; eerste punten Hulsen

Geplaatst op 15 oktober 2016 door   ·   Geen reacties

img_0328
WIERDEN -Opnieuw wist DUNO uit Gelderland te verrassen in de oostelijke eerste klasse van het zaterdagvoetbal. De gewezen grootmacht DETO kon het vanmiddag in Vriezenveen met 0-2 niet bolwerken. Iets verderop, in Wierden, won SVZW de derby tegen Vroomshoopse Boys onverwacht eenvoudig, ook met 2-0. De tweede Twentse derby, die tussen Hulzense Boys en De Esch uit Oldenzaal eindigde in een duidelijke 4-0, wat betekent dat de thuisploeg net als de bezoekers nu drie punten heeft.

SVZW-Vroomshoopse Boys 2-0 (2-0)
Deze derby was eigenlijk al binnen tiende minuten beslist, want de thuisclub scoorde in de tweede en tiende minuut van de wedstrijd. Eerst was het Yessin Mouskoul die doel trof op aangeven van Ferdi ter Avest. Daarna was het Ter Avest die zelf de tweede treffer liet noteren. Daarna zouden Dewi Perik en Mirko Zwiers ook nog scoren, in de tweede helft, maar dat deden ze vanuit buitenspelpositie. Vroomshoopse Boys kwam er voetballend niet aan te pas en moest vaak aan de noodrem trekken om een afgang te voorkomen. Jordi Brinkman werd met een rode kaart weggestuurd en voor Lars Scholten en Ramon de Jong als een gele prent.

Hulzense Boys-De Esch 4-0
Het was dik feest vanmiddag in Hulsen waar de passer de boys hun eerste driepunter pakten ten koste van De Esch uit Oldenzaal. Beide ploegen speelden vorig jaar nog in de tweede klasse, waar de Esch kampioen werd en Hulzense Boys via de nacompetitie promoveerde. De thuisploeg was veel sterker en vooral effectiever. Het goudhaantje Menno Kamphuis scoorde twee keer (één keer met een pegel van afstand en één keer uit een vlotte aanval); een meer dan verdiende overwinning op sportpark Smidserve dat na afloop veranderde in een uitzinnig lustoord, met gezondheid van vitaminefruit combinatie met die van gerstenat.
(zie ook het verslag op deze site)

WHC-DOS’37 3-3 (2-0)
Dit was de bekende wedstrijd met 2 gezichten. Elke helft was een wedstrijd op zich. In het eerste bedrijf probeerde de thuisploeg die via Van Marle en Dijkhof twee doelpunten zette. DOS ‘37 speelde nerveus en vooral rommelig. Na een vermoedelijke peptalk van trainer Philip Agteres kwam er na de pauze een compleet ander DOS’37 uit de kleedkamer: meer vechtlust, meer passie en vooral meer voetbal. Tom eigen band scoorde de aansluitingstreffer, maar daarna deed WHC wat terug via weer Van Marle (al gilde heel Vriezenveen over onbesuisdheid), maar kort voor tijd zorgde invaller Stef van der Velden voor de tweede aansluitingstreffer, waarna in de blessuretijd Meier een punt te redden door de 3-3 te realiseren.

DETO-DUNO 0-2 (0-0)
De debutant DUNO uit Doorwerth is hard op weg de grootste sensatie te worden in de eerste klasse, want voetbalde zich vanmiddag naar de top door in Vriezenveen met 0-2 te winnen van het toch niet als uitermate zwak te boek staande DETO te winnen. De ploeg heeft namelijk voetballend vermogen en paart dat aan voortvarende werklust. DETO wisten de gasten tot de rust op 0-0 te houden, maar na de onderbreking voor theewater en tussenmassage wist de formatie uit het Gelderse kasteelstadje.

Fragment SVZW-Vroomshoopse Boys (FOTO: Henk Steen)