Dinsdag 30 april 2024

Sterk FC Twente heeft aan een goede helft voldoende

Geplaatst op 22 oktober 2016 door   ·   Geen reacties

DEVENTER – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles gewonnen. De Enschedeers hadden aan een goede helft voldoende om het verschil te maken. Vlak voor rust kwam FC Twente op voorsprong. Enes Ünal speelde zich vrij en  stelde Yaw Yeboah in staat de 0-1 over doelman Theo Zwarthoed heen te wippen. Bersant Celina zorgde vlak voor tijd met de 0-2 voor de beslissing, nadat hij eerder al twee keer de paal had geraakt.

Voor rust was het verschil tussen beide ploegen enorm groot. Daar waar FC Twente combineerde, voortdurend de vrije man zocht en het ene steekpassje op het andere liet volgen, moesten de Deventenaren zich beperken tot verdedigen. Het was aan onzuiverheid in de afwerking en Go Ahead doelman Theo Zwarthoed, die enkele keren goed ingreep, te danken dat het halverwege slechts 0-1 stond. Ondanks het enorme overwicht lukte het de Tukkers om alleen via een doelpunt van Yaw Yeboah, op aangeven van Enes Ünal het verschil te maken.

Dat de minimale voorsprong zeker geen garantie was voor succes, bleek na de hervatting. Daar waar Go Ahead de eerste helft vooral toe keek hoe mooi FC Twente combineerde, werden nu strijd en inzet als extra wapens uit de kast gehaald. Daarmee maakten de Deventenaren het verschil in voetballend vermogen meer dan goed. Twente stond onder grote druk, moest steeds verder achteruit en kwam niet meer aan voetballen toe. Maar het lukte Go Ahead opnieuw niet om tot kansen te komen. In de laatste fase zorde Bersant Celina, die eerder al twee keer de paal had geraakt, voor de beslissing. Met een bekeken schot van buiten het strafschopgebied liet hij  Zwarthoed kansloos.

Hoewel de wedstrijd daarmee was gespeeld, lukte het Eagles-speler Jarchinio Antonia om zich alsnog negatief te onderscheiden. Na een compleet misplaatste charge in de richting van Stefan Thesker kon de invaller als eerste richting de kleedlokalen. Door de zege blijft FC Twente stand houden in de subtop van de Eredivisie, een positie waar weinig mensen de Enschedeers verwacht zouden hebben.

Go Ahead Eagles – FC Twente 0-2 (0-1)
43. Yeboah 0-1, 89.  Celina 0-2
Scheidsrechter: M. van den Kerkhof