Dinsdag 30 april 2024
Twentesport

Hulzense Boys dieper in problemen na verlies in derby

Geplaatst op 3 december 2016 door   ·   Geen reacties

hb3 HULSEN/VROOMSHOOP – Hulzense Boys heeft het moeilijk in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Op het sportpark Smidserve in Hulsen verloren de rood-witten vanmiddag met 0-2 in de derby tegen Vroomshoopse Boys. De doelpunten werden gemaakt door Tim van der Kolk en Ton Kunst.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van de overledenen bij de vliegtuigramp afgelopen week in Colombia. Aan de kant van Vroomshoopse Boys veranderde de stilte snel in gejuich. Uit een vrije trap kopte de vrijstaande spits Van der Kolk de 0-1 binnen. Dit sterke begin konden de blauwen uit Vroomshoop niet doortrekken; de teams bleken aardig tegen elkaar opgewassen.

Toch was het wederom Vroomshoopse Boys dat, in de 35ste minuut, het net wist te vinden. En hoe. Kunst zette met een prachtige lob over de uitgekomen keeper 0-2 op het scorebord. Met deze tussenstand gingen beide teams de rust in.

Overwicht

Het begin van de tweede helft had Hulzense Boys het betere van het spel. Tot grote kansen leidde dit niet. Bij de tegenstander lukte dat wel. Zo stuitte onder andere Van der Kolk in een één-op-één situatie op de keeper en werd een goal afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase kreeg de spits van Hulzense Boys ook een kans, maar die wist hij niet te verzilveren.

Onderin

Hulzense Boys blijft dertiende op de ranglijst, want hun grootste concurrenten onderin, DETO en De Esch, wisten ook niet te winnen. Vroomshoopse Boys staat elfde en heeft door de winstpartij evenveel punten als FC Zutphen.

Hulzense Boys voetbalt volgende week tegen DOS’37 en Vroomshoopse Boys speelt een op voorhand lastige thuiswedstrijd tegen DUNO dat derde staat.

FOTOGRAFIE: Herman Stiekema

hb1Hulzense Boys-Vroomshoopse Boys: 0-2 (0-2)
Scoreverloop: 1. Van der Kolk 0-1, 35. Kunst 0-2
Toeschouwers: 300
Scheidsrechter: Schuring
Geel: Kamphuis (Hulzense Boys)
Opstelling Hulzense Boys: Van der Heiden, Roetgerink, Poorterman, Van Keulen (53 Schottert), Van Gaal, Van der Zande, Stiekema (80 Hegeman), Velt, Kamphuis, Gecer en Yilmaz
Opstelling Vroomshoopse Boys: Sickman, Van Veen, Schrijver, Kivits, Heideman, Scholten, Kunst (88 Dogger), De Jong (82 Veld), Van der Kolk, Brinkman en Drenthen

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief