Dinsdag 30 april 2024

Weinig veranderingen in zondag eerste klasse voetbal

Geplaatst op 23 april 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Doordat zowel Stevo als TVC’28 hun wedstrijd verloren, verandert er in de eerste klasse van het zondagvoetbal weinig. Rigtersbleek wist wel te winnen en nam meer afstand van de onderste plaatsen. Ook HVV Tubantia uit Hengelo behaalde een overwinning.

Heino – HVV Tubantia 1-2 (1-0)
Scoreverloop: Beumer 1-0, Teuiten 1-1, Hazir 1-2.

In de openingsfase liet Heino vol voor de drie punten te gaan. gingen. Een schot van een meter of 20 van Wilco Gerritsen werd met moeite gestuit door de Hengelose keeper.  Heino bleef daarna op zoek naar de openingstreffer en dit leverde in het eerste kwartier enkele flinke kansen en aardige mogelijkheden op, maar Heino vergat zichzelf te belonen voor de sterke openingsfase. Vlak voor rust viel alsnog de 1-0.  Na een vlotte combinatie probeerde Remco Beumer het van afstand. Zijn schot werd onderweg iets aangeraakt waardoor de keeper kansloos was.

Na rust draaide de wedstrijd ineens helemaal om. HVV Tubantia kwam fel uit de kleedkamer maakte in de 48e minuut gelijk. Even daarna scoorde de ploeg via Hazir opnieuw. Heino leek overlopen te worden, maar nadat de eerste aanvalsgolven voorbij waren ging de thuisploeg op jacht nar de gelijkmaker. HVV Tubantia kwam onder grote druk, maar wist de voorsprong vast te houden.

Quick 1888 – TVC’28 6-0 (3-0)
Scoreverloop: Vrehe 1-0, 2-0 en 3-0, Hya 4-0, Van Haarlem 5-0, Vrehe 6-0.

In een wedstrijd waar TVC’28  alleen maar een bijrol had was het na 10 minuten al raak. Een schot werd in eerst instantie nog gepakt door doelman Ruud Hesselink, maar de rebound was hem te machtig. Niet veel later werd een fout in de verdediging afgestraft. Na 30 minuten stond er een 3-0 stand op het scorebord, tevens ruststand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, Quick 1888 dicteerde de wedstrijd en wist gemakkelijk uit te lopen naar 6-0. Het maakt de situatie voor TVC er niet beter op, de Tubbergenaren blijven steken en moeten zich op gaan maken voor in elk geval de nacompetitie.

Stevo – Bemmel 0-1 (0-1)
Scoreverloop:  Knipping 0-1.

SC Bemmel was voetballend Stevo de baas in de eerste helft. Toch was het Stevo dat de score opende. Alleen werd dat doelpunt afgekeurd wegens hands.  Aan de andere kant schoot SC Bemmel de bal op de paal en even later was het Knipping die raak schoot. De 0-1 achterstand was voor Stevo het sein om in de tweede helft alles op de aanval te gooien. Dat resulteerde in eenrichtingsverkeer richting het doel van Bemmel. Het leverde ook een doelpunt op. Dit keer was vermeend buitenspel de reden om de treffer te annuleren.

De treffer leek er alsnog te komen, uit een vrije trap van Niels Wigger, toen de keeper van Bemmel rood ontving omdat hij de bal buiten de zestien oppakte. Maar ook nu kwam de goal er niet, de bal spatte vanaf de lat terug in het veld. Bemmel wist met tien man overeind te blijven en de krappe voorsprong vast te houden.

Orion – Rigtersbleek 0-1 (0-0)
Scoreverloop: Dore 0-1.

In Nijmegen bleven de doelpunten lange tijd uit. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe en kwamen ook tot kansen. Toch waren de beide defensies de beste linies, waardoor geen van beide ploegen er in wist te slagen om een van de mogelijkheden te bekronen tot een doelpunt.

In de slotfase van de wedstrijd wist het Enschedese Rigtersbleek alsnog het verschil te maken. Dore scoorde en bezorgde zijn ploeg op die manier de overwinning.