Dinsdag 30 april 2024

SVZW verslaat DETO met 0-2 in een prestigieus duel

Geplaatst op 16 december 2017 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – De prestigieuze derby DETO-SVZW in de eerste klasse is door de bezoekers uit Wierden met 0-2 gewonnen, zeker verdiend, maar ook zwaarbevochten. SVZW is dankzij twee treffers van Deniz Sahbaz de Vriezenveense club op de ranglijst gepasseeerd.

DOS’37 sleepte in Kampen een punt in de wacht door tegen KHC met 2-2 gelijk te spelen, dankzij een doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd. Gezien het spelbeeld was de remise overigens meer dan terecht, want DOS’37 bleek niks minder en was in de tweede helft jagend op de gelijkmaker zelfs dominant

In en tegen Hierden knokte ook Vroomshoopse Boys zich naar een punt door tot drie keer terug te komen van een achterstand.

DETO-SVZW 0-2 (0-0)
Het eerste doelpunt van de twee die Deniz Sabaz van SVZW vanmiddag maakte, scoorde hij ruim een kwartier voor tijd uit een strafschop en dat was tekenend voor de wedstrijd. Makkelijker voetballend hadden de zwartwitte wevers van Het Lageveld weliswaar een overwicht, maar vooral optisch. De strafschop werd veroorzaakt door DETO-keeper Anthony van Zaltbommel die vervolgens het rood voor ogen zag, niet het rood van de shirts van zijn medespelers, maar het rood van de kaart van de scheidsrechter.

De invallende keeper Roberto Stopel zorgde nog bijna voor een verrassing door de penalty bijkans te stoppen, maar de bij ON in Almelo opgeleide en bij Rigtersbleek in Enschede doorgebroken doelman kwam een nagelrand tekort. Daarna moest DETO vol op de aanval, met als gevolg dat de ruimtes achterin groot werden, het veld kleiner en de counterkansen groter. Het was dus wederom Sahbaz die voor SVZW toesloeg en DETO d genadeslag toebracht.

SVZW staat nu op de ranglijst tweede, één punt voor DETO, maar één punt achter koploper Flevo Boys. Deze drie ploegen staan een straatlengte voor op de rest, te weten twaalf, elf en tien punten. Dat zijn toch aardige verschillen als je niet aan klootschieten doet.

KHC-DOS’37 2-2 (1-1)
DOS’37 pakte laat, een minuut of tien voor het eindsignaal, een kostbaar punt in Kampen door de overigens meer dan terechte gelijkmaker te laten noteren. Het was Dennis Boshoeve die de bevrijdende treffer voor zijn rekening nam uit een cornervan de mee naar voren gestormde Maarten Smit. Al vroeg in de wedsrijd keken de Vriezenveners tegen een achterstand aan, want in de vijfde minuut reeds stond het 1-0 door Brenn de Lange namens de thuisploeg. Kort voor de rust bracht Marc Meier de stand weer in evenwicht. De tweede helft was qua scoreverloop en mspelbeeld identiek aan de eerste, want weer scoorde KHC binnen vijf minuten doordat Burak Alp de goale van DOS’37 kansloos liet met een vlammend schot. Daarn kregen beide ploegen nog kansen, waarvan de Vriezenveners er dus eentje verzilverden. KHC en DOS’37 zijn na een moeizame competitiestart steady middenmoters.

Hierden-Vroomshoopse Boys 3-3 (2-1)
Op het sportpark Mheenzicht waren de belangen voor beide teams groot. De thuisploeg beoogde met een driepunter de spong naar de middenmoot maken en de gasten wilden zichzelf lucht verschaffen in de strijd tégen degradatie. De eerste treffers die een remise opleverden vielen al snel. In de twaalfde minuut opende Hierden de score en via de attente spits William Beelen. Het antwoord van de bezoekers kwam snel en was doeltreffend. Juliën Derks leidde in de veertiende minuut de aanval in en Ernst-Jan Heideman wist bal bij de tweede paal neer te leggen. De opgekomen linker vleugelverdediger Robert Veld wist vervolgens met een acrobatische en technisch hoogstaande volley tegendraads in te tikken. Hierden kwam via Ewout Mulder op een ruststand op 2-1. Na de thee wonnen de Boys Van Vroomshoop met 1-2: eerst de 2-2 door Juliën Derks, daarna de 3-2 door Stefan Jansen van de thuisploeg en vervolgens de 3-3 door een ziedend schot via de onderkant van weer Derksen.

FOTOGRAFIE: Henk Steen (Sahbaz juicht na een doelpunt en Yessin Maskoul viert het feestje mee)