Dinsdag 30 april 2024

Slechte start breekt FC Twente thuis tegen PSV op

Geplaatst op 27 januari 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE — FC Twente begon tegen PSV slecht aan de wedstrijd, kwam snel op achterstand en slaagde er niet in terug in het duel te komen. In blessuretijd scoorde PSV opnieuw in een duel dat in 0-2 eindigde.

De wedstrijd was net begonnen, toen FC Twente al op achterstand kwam. Uit een voorzet van Steven Bergwijn kopte Hirving Lozano de bal al na vier minuten achter doelman Joël Drommel en opende daarmee de score. Vervolgens had PSV dusdanig veel balbezit, dat het slechts een kwestie van tijd leek voordat de wedstrijd beslist zou zijn.

Omdat PSV verzuimde om de kansen die het kreeg te benutten, kwam FC Twente wat beter in de wedstrijd. Via afstandsschoten van Oussama Assaidi waren er enkele kansen. Vervolgens was Luuk de Jong dichtbij de 0-2, maar hij stuitte op Drommel. Het spel van FC Twente oogde wel beter, maar de gelijkmaker bleef uit.

Na rust begon FC Twente zoals dat voor rust had gemoeten. Stormachtig en met veel druk naar voren. Fredrik Jensen was dichtbij de gelijkmaker. De Finse middenvelder draaide zich vrij, maar doelman Zoet wist ten koste van een corner de gelijkmaker te voorkomen. Na een goede actie bewaarde Assaidi het overzicht en bracht hij Adam Maher in stelling, maar ook hij kreeg de bal niet achter Zoet.

Na iets meer dan een uur spelen bracht Verbeek Mounir El Hamdaoui, die zijn officiële debuut maakte voor FC Twente. Met de komst van de spits kwam er meteen meer dreiging in het spel van FC Twente. Uit een voorzet van Haris Vuckic schoot de El Hamdaoui net over het doel van PSV. Toen Verbeek Tighadouini en Hooiveld als stormram bracht voor de beide backs, Cuevas en Ter Avest, was duidelijk dat het alles of niets zou worden. Uiteindelijk werd het niets. Santiago Arias scoorde vlak voor tijd, uit een counter, de 0-2 en gooide het duel in het slot.

FC Twente – PSV 0-2 (0-1)