Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Wat nu Max?

Geplaatst op 26 mei 2018 door   ·   Geen reacties

Dat Max Verstappen een groot talent en in potentie een toekomstige wereldkampioen in de Formule I is, daar hoef je geen kenner voor te zijn. Op jonge leeftijd deed hij iedereen al versteld staan en de racewereld was heel erg enthousiast over zijn manier van rijden. Men was ook best genegen hem zijn fouten te vergeven, want hij was immers toch nog zo jong? Maar inmiddels is er wel wat veranderd, niet dat er getwijfeld wordt aan zijn talent, maar dat men vraagtekens zet bij de wijze waarop hij dit seizoen met zijn talent omgaat, daar hoef je ook geen insider voor te zijn. Hij is te vaak betrokken bij incidenten en zijn crash in Monaco tijdens de training, waarin hij eerder nota bene de snelste tijd had laten noteren, deed deze vraagtekens alleen maar toenemen. Zo’n risico nemen was op dat moment totaal onnodig en hij had inmiddels natuurlijk ook zo verstandig moeten zijn. De training was bijna afgelopen.

Om wereldkampioen te worden moet je namelijk niet alleen een groot talent bezitten en de juiste wagen onder je kont hebben, maar je moet ook weten waar je grenzen liggen en bepalen wanneer je deze grenzen wel of niet moet opzoeken. Ik ben van mening dat daar de valkuil ligt voor Max Verstappen. Je kan nog zo´n groot talent bezitten, maar de mensen die je daar fors voor betalen, willen hier ook resultaten voor terug zien. Daar slaagt Max op dit moment volstrekt onvoldoende in en zijn teamgenoot doet het wat dit betreft een heel stuk beter. Op vragen over dit soort voorvallen blijft hij de rust zelve en dat lijkt op het eerste gezicht best cool. Maar hij zal toch wel beseffen dat hij onvoldoende presteert op dit moment en dat het een renstal alleen maar gaat om prestaties en niet hoe groot je talent is of hoe cool je wel bent?

Ik ben echt een fan van Max Verstappen, maar ik maak mij grote zorgen over de situatie waarin Max zich nu heeft gemanoeuvreerd. Wat voor zin heeft het voor een renstal als RedBull om een wagen vanaf de laatste plaatst te laten starten. Inhalen kan op dit circuit vrijwel niet, dus punten halen voor Max is bijna onmogelijk. Of dit echter ook voldoende is doorgedrongen bij Max blijft natuurlijk de vraag. Een nieuwe crash tijdens de wedstrijd sluit ik dan ook niet uit. Het zou mij daarom niet verbazen als de leiding bepaalt Max niet van start te laten gaan en hem een paar dagen op vakantie te sturen zodat hij zijn zonden eens goed kan overdenken. Misschien is het zelfs goed dat men hem daarbij professionele hulp aanbiedt. Dit kan namelijk zo niet door blijven gaan en het geld zal hierbij het probleem niet zijn.

Als ik het echter voor het zeggen zou hebben bij RedBull, zou ik Max wel laten starten, maar hem wel een duidelijke opdracht mee geven. Daniel Ricciardo staat op pole en moet in staat zijn ook na de eerste bocht deze eerste plek te behouden. Max moet zich niet druk maken, geen risico´s nemen, rustig en niet te snel op de laatste plaats blijven rijden en zich daarna door zijn teamgenoot laten inhalen en hem daarbij geen duimbreed in de weg leggen. Daarna kan voor Max de race ook beginnen en kan hij zijn teamgenoot weg laten rijden en de achtervolgers niet de kans geven hem in te halen. Dat hij daarmee veel televisie minuten zendtijd genereert lijkt verzekerd en ook zullen de media daar pagina´s mee vullen, men zal er namelijk schande over spreken. Maar in deze wereld gaat het er niet om wat men over je zegt of schrijft, maar dat je publiciteit genereert en de manier waarop is daaraan ondergeschikt. Op deze wijze doet hij in ieder geval wat terug voor het team. Dit gaat natuurlijk niet gebeuren, dat weet ik ook wel. De belangen zijn echter groot en er hebben in het verleden wel meer van dit soort zaken binnen de Formule I plaats gevonden. Hoe dan ook, we gaan het zien, maar alsjeblieft Max, verras ons, maar ook jezelf, vanaf nu voornamelijk in positieve zin.

Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief