Zaterdag 13 juli 2024
Twentesport

Memphis

Geplaatst op 17 november 2018 door   ·   Geen reacties

Natuurlijk keur ik elk gedrag dat anderen schade toebrengt volledig af, laat daar geen misverstand over bestaan. Ik heb echter zeker wat met mensen die zich onderscheiden van de massa door het lef te hebben geen kuddedier te willen zijn en daardoor in woord en daad opvallen. Dat zo’n instelling vaak reacties uitlokt en zeker niet altijd positieve, daar hebben deze mensen meestal geen boodschap aan. Feit is echter wel, dat je een publiek figuur moet zijn, voordat de media er over gaan schrijven en daarna iedereen over dit gedrag een mening heeft en geeft.

Ik had echter niet de indruk dat Memphis Depay zich van deze reacties en de berichtgeving in de media ook maar iets aantrok en ik heb lang gedacht dat zijn carrière als voetballer als een nachtkaars uit zou gaan, nog voordat deze echt begonnen was. In ons calvinistische landje mag je namelijk best opvallen, maar dan wel vooral door te presteren. Doe je dit niet, of in de ogen van de massa onvoldoende, dan ben je aan de beurt en gaat men zich bemoeien met je privéleven. Is dat te opvallend en te afwijkend dan laat men dit luid en duidelijk merken, want zo zitten we kennelijk in elkaar.

Ondanks mijn liberale instelling heb ook ik jarenlang best een mening gehad over Depay. In mijn ogen was hij een arrogante snotneus, die zich onvoldoende realiseerde hoe bevoorrecht hij was en meer opviel door het dragen van extravagante hoeden, dure auto’s en tatoeages, dan door de manier waarop hij voetbalde. Dat hij kon voetballen was mij wel duidelijk, maar hij was meer met andere zaken bezig dan met voetballen en daar stoorde ik mij toch aan, moet ik bekennen.

Er staat echter tegenwoordig een nieuwe Memphis op het veld, een speler die eindelijk laat zien wat een begenadigd voetballer hij is. Wat speelde hij een prachtwedstrijd tegen Frankrijk en wat heb ik, zonder de andere spelers te kort te willen doen, van hem genoten. Ik hoor en lees de laatste tijd ook niet zo heel veel meer over zijn gedrag buiten het veld en dat komt natuurlijk omdat er genoeg te schrijven valt over zijn prestaties op het veld. Gewoon blijven voetballen dus zoals hij nu doet, dan moeten de media het wel hebben over de voetballer Memphis en komt deze andere Memphis automatisch minder in beeld.

Sinds lange tijd heb ik weer eens een hele wedstrijd zitten genieten van het Nederlands elftal en Memphis ging voorop in de strijd. Het maakt mij overigens totaal niet uit waardoor het komt dat hij plotseling zo goed is gaan voetballen. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van. Zelf geeft hij aan het licht te hebben gezien en religieus is gaan leven en dat respecteer ik maar wat graag, want ik wil nog veel vaker van hem kunnen genieten als voetballer. Van mij mag hij echter invulling aan zijn leven geven zoals hij dat zelf wil, leven en laten leven toch?

Dus Memphis zet gewoon nog een tatoeage, koop weer eens een nieuwe hoed en wordt het geen tijd voor een andere en grotere Rolls-Royce of een nieuw appartement? Gewoon doen en het is wat mij betreft zeker geen voorwaarde, maar doe mij een plezier en blijf daarnaast de komende jaren alsjeblieft voetballen zoals je deed tegen Frankrijk.

Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief