Zaterdag 13 juli 2024
Twentesport

Is sport gezond?

Geplaatst op 7 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

Het is vier uur in de ochtend van 7 oktober en mijn telefoon begint te loeien. Langzaam begint het tot mij door te dringen dat er wat bijzonders aan de hand is, maar ik weet nog niet precies wat dat is. Terwijl ik het schreeuwende geluid van mijn telefoon uitzet, begin ik te beseffen waarom ik midden in de nacht zo ruw gestoord ben in mijn diepe slaap. Ik heb dit over mijzelf afgeroepen, want ik wilde zo nodig het gevecht tussen Khabib met die moeilijke achternaam en Colin McGregor zien en daarna overschakelen naar Suzuka in Japan, om mee te maken hoe Max Verstappen weer een plek op het podium zou gaan behalen.

Ik heb echter het UFC gevecht niet gezien en dat kwam niet omdat ik weer in slaap ben gevallen, maar omdat ik geen rekening had gehouden met het feit dat ik deze week van provider ben gewisseld en kennelijk een ander pakket heb gekozen. Ik zal u de verdere details besparen toen mij dit duidelijk werd, maar waarschijnlijk kunt u zich er wel iets bij voorstellen.

Ik heb dus in de heel vroege uurtjes van de dag een live blog van dit gevecht moeten volgen, maar lezen dat iemand met rechts is doorgekomen of zijn tegenstander naar de grond heeft gewerkt, werkt voor mij dus niet. Als je bereid bent je nachtrust op te offeren om dit gevecht te zien dan is zo’n live blog beslist een grote teleurstelling. McGregor heeft verloren en dat vind ik jammer, want deze Ier heeft wel iets dat mij aanspreekt en dat geldt ook voor de honderden landgenoten van hem, die aanwezig geweest moeten zijn in Las Vegas. Ik moest lezen dat, nadat het gevecht door de scheidsrechter in de vierde ronde was gestaakt, er nog volop geslagen werd in en rond de ring en dat heb ik dus allemaal gemist. Voor McGregor is de uitslag een grote teleurstelling, maar de miljoenen die hij op zijn bankrekening kan laten bijschrijven maken zeker heel veel goed. Natuurlijk zijn deze bedragen buitensporig hoog, maar de organisatoren van dit gevecht weten wat ze doen, dus dat kan echt allemaal uit en reken maar dat de heren organisatoren er zelf ook nog een flinke stuiver aan overhouden.

Het is echter nog maar de vraag of Khabib zijn geld volledig krijgt uitbetaald, want zijn extra gevecht met de trainer van McGregor als toegift werd niet op prijs gesteld. Ik heb er deze keer niet aan meebetaald, een volgende keer zal ik echter weer voor dit soort bijzondere gebeurtenissen mijn nachtrust opofferen, maar zal er wel voor zorgen dat ik het evenement dan ook kan bekijken. Dit gebeurt mij echt geen tweede keer, dus morgen mijn pakket snel upgraden.

Inmiddels is het acht uur en ligt Max Verstappen op koers richting het podium. Daarna via het WK volleybal, waar de Nederlandse vrouwen het heel goed doen, via de tafel van Kees naar de eerste Eredivisiewedstrijd van vandaag. Daarna om half drie schakelen tussen Heracles en Feyenoord en om kwart voor vijf de livesport afsluiten met Ajax tegen AZ. Daarna is Studio Sport aan de beurt, want stel je toch eens voor dat ik nog wat gemist heb en daarna de dag afsluiten en mij standaard ergeren aan het praatprogramma Sportstudio. Kortom, ik kom de rest van de dag toch volledig aan mijn trekken, maar zo langdurig ingespannen bezig zijn met sport is best vermoeiend en zorgt voor een chronisch slaaptekort. Maar iedere vorm van verslaving heeft lichamelijke gevolgen en bovendien kan ik morgenochtend weer aan mijn herstel gaan werken. Ik heb mijn verslaving dus redelijk onder controle, maar of deze vorm van sport gezond is?

Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief