Alleen HVV Tubantia sprokkelt een punt in eerste klasse

Geplaatst op 12 maart 2017 door   ·   Geen reacties

HENGELO – In de eerste klasse van het zondagvoetbal leed Stevo een vette nederlaag. De ploeg ging bij Quick 1888 met 6-2 de bietenbrug op. Ook rode lantaarn-dager TVC’28 uit Tubbergen beet in het zand door thuis na een tumultueuze slotfase met 1-2 klop te krijgen van Alcides, in een vreemd wedstrijdverloop. Eveneens voor De Zweef was het een verloren middag, want de Nijverdallers werden thuis door Heino met 0-1 verslagen.

Alleen voor HVV Tubantia ging het iets beter, want op De Bijenkorf in Hengelo werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen koploper BVC’12, maar er had voor het beste van de Twentse teams in de eerste klasse meer ingezeten.

Tubantia–BVC’12 1-1 (0-1)

BVC’12 kwam in Hengelo in de eerste helft op voorsprong in een van beide kanten matige vertoning in de eerste helft. Na de pauze zette HVV alles op alles om langszij te komen en de koploper te verrassen. De druk nam toe, de kansen ook, maar er was twintig minuten voor tijd een penalty nodig voor de gelijkmaker van Hugo ter Hedde, die even later nogmaals van elf meter mocht aanleggen. Waarna een hectisch slotoffensief volgde voor de volle winst, maar verder dan een bal op de lat van Ekrem Lok kwamen de Hengeloërs niet tegen de ploeg uit Beek Ubbergen.

TVC’28–Alcides 1-2 (0-0)

Het was een hectisch slot op De Grote Moat van een wedstrijd die lang weinig om het lijf had. TVC’28 kwam na krap tien minuten in de tweede helft via Mark Oudehinken op voorsprong en het leek de enige treffer te zijn en dus een belangrijke driepunter voor de Tubbergse ploeg die op de laatste plaats staat. En blijft staan doordat Alcides een minuut voor tijd met veel fortuin op gelijke hoogte kwam en via een benutte strafschop diep in blessuretijd zelfs won. En daarmee TVC verbijsterd en ontgoocheld achterliet.

Quick 1888–Stevo 6-2 (1-1)

Bij rust was er voor de bezoekers uit Geesteren weinig aan de knikker. De ploeg deed niets onder voor de gastheren, kwam zelfs al snel op voorsprong toen Niels Wigger een voorzet van Mark Voshaar binnenkopte. Vervolgens deed de thuisploeg wel iets terug en 1-1 was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Meteen na de pauze ging alles mis wat er mis kon gaan, al scoorde Stevo nog wel, maar Quick 1888 deed het vijf keer, mede door geblunder van Stevo, dat de wedstrijd snel uit handen gaf.

Bemmel SC–Rigtersbleek 1-1 (0-0)

Mitchell Zephat redde een punt voor de rood-witte brigade door de 1-1 te laten aantekenen nadat Bemmel eerder in de tweede helft terecht op voorsprong was gekomen Beide ploegen vonden het wel prima, hoewel er voor middenmoter Rigtersbleek wellicht meer in had ingezeten, maar het team van trainer John Gielink had de guts niet om brutaalweg aan te dringen tegen het gezien de stand in de eerste klasse sterke Bemmel dat nog in de titelrace ligt.

De Zweef–Heino 0-1 (0-1)

Door een afstandsschot met een bijzonder curve velde Heino vanmiddag al vroeg, na dik vijf minuten, het oordeel over De Zweef. Want verder werd er niet gescoord en zo werd bij Heino doepuntenkamer Koopman ook Spekkoper. Het was vervolgens van beide kanten zeer onder de maat wat zich na de goal die de enige zou blijken vafspeelde op sportpark Gagelman. Heino hoefde niet meer en De Zweef kon niet meer. Dat zal volgende week tegen Stevo anders moet voor de Nijverdalse equipe van trainer Anton Wennemers.