Zaterdag 25 mei 2019
Twentesport

Allles wat DETO ademt leeft toe naar komst Xerxes DZB

Geplaatst op 12 juni 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Op het eigen sportpark Het Midden in Vriezenveen treft zaterdag-eersteklasser DETO komend weekend Xerxes DZB uit Rotterdam. Mocht deze ‘finale’ verloren gaan, dan komt er nog een kans om met kampioen SVZW uit Wierden naar de hoofdklasse te promoveren.

DETO plaatste zich voor de ‘finale’ door afgelopen weekend in een hectische pot van VV Groningen te winnen, al werd na afloop vooral gesproken en geschreven over een ordinaire matpartij aan de zijlijn.
Nu ligt de focus in Vriezenveen weer helemaal op de wedstrijd van komende zaterdag. Er komt een geduchte tegenstander naar Vriezenveen die afgelopen weekend de hoofdklasser Huizen met 0-4 declasseerde. Op de website wordt het zó vermeld: ‘DETO staat op de drempel van de hoofdklasse maar heeft in Xerxes DZB nog een lastige klip te omzeilen.’ Dat kun je wel zeggen, ja.

Opvallend is dat niet alleen DETO maar ook Flevo Boys en WHC uit de oostelijke eerste klasse in de nacompetitie tot de verbeelding spreken. Flevo Boys, dat zolang met SVZW meedeed om de titel, is al zeker van de hoofdklasse door de nacompetitie te winnen (gerechtigheid), DETO en WHC hebben daar nog gerede kans op. Het zegt wel iets over de sterkte van de oostelijke eerste klasse.

FOTOGRAFIE: Henk Steen (westrijdbeeld SVZW-DETO)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief