Dinsdag 22 oktober 2019
Twentesport

Arrevee

Geplaatst op 5 mei 2019 door   ·   Geen reacties

De voetbalclubs Rijssen Vooruit (Arrevee) en RKSV gaan een fusie aan het huidige sportpark van RKSV in de uitbreidingswijk Opbroek wordt de thuishaven voor de beide clubs. Dat is een goede ontwikkeling, want beide verenigingen leden de afgelopen jaren een noodlijdend bestaan, zowel sportief als organisatorisch. Een impuls voor de accommodatie zal ook een impuls zijn voor de voetbalsport.

Er is altijd ook een economische component. In dit geval is er een aannemersbedrijf dat er beter van wordt. Het bedrijf koopt het sportpark van Rijssen Vooruit en gaar daar woningen bouwen. Goeie handel. Bovendien heeft de aannemer ook belangen in de wijk Opbroek. Betere handel. De fusie van Rijssen Vooruit en RKSV is er bij gediend en dus zou je concluderen dat het uiteindelijk allemaal positief is.

Op zich klopt dat, maar er zijn ook gemiste kansen en daar is het voetbal. De eerste gemiste kans is dat de oude markante tribune op het huidige terrein van Rijssen Vooruit het loodje dreigt te leggen als kind van de rekening. Het is een houten Engelse tribune, zoals ook AVC Heracles er één heeft, maar verder dun gezaaid én monumentaal (voetbal)erfgoed.

De tweede gemiste kans is dat een derde voetbalclub, Sportclub Rijssen, had moeten aanhaken, want die vereniging lijdt in haar eentje ook een bestaan in de kantlijn, aan de onderkant van de prestatieladder. Dan zou er naast het grote Excelsior’31, dat organisatorisch en sportief geweldig draait, een tweede toekomstbestendige voetbalclub zijn met vlees op de botten. Bovendien zouden de nieuwe vereniging en Excelsior’31 elk een eigen sportpark kunnen hebben op De Koerbelt.

Daar zou dan in combinatie met een nieuw zwembad (uitbreiding en modernisering van het huidige complex) en de gewenste bouw van een nieuwe binnensportaccommodatie (vervanging Reggehal) een ultramodern en multifunctioneel Sportkwartier ontstaan.

Scipio

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief