Dinsdag 19 maart 2024

Belangrijke punten DOS’37, zure nederlaag Enter Vooruit

Geplaatst op 8 december 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Door met 0-2 te winnen pakte DOS’37 vanmiddag in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal in en tegen Nunspeet drie belangrijke punten. Enter Vooruit knokte als drager van de rode lantaarn voor elke grasspriet bij NSC Nijkerk maar zag de koploper in een enerverende pot voetbal met 3-1 winnen

DOS’37 wist een gezapig potje in en van Nunspeet te winnen en staat nu, met een wedstrijd meer gespeeld, dat wel, drie punten boven die club. Enter Vooruit speelde in Nijkerk heroïsch tegen koploper NSC, maar ging wel weer met lege handen via de A1 naar Tukkerland.

Nunspeet-DOS’37 0-2 (0-0)
De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af, want niet-verliezen was het parool aan beide kanten. DOS’37 heeft het de laatste weken wat moeilijk en dit geldt ook voor Nunspeet dat vorige week nog vet aan de vriek kreeg, want een oorwassing met 4-1 hakt er op de Wiltsang wel in. Vandaag moest er van de Vriezenveense brigade worden gewonnen. Al snel bleek dat het voor beide ploegen niet eenvoudig zou zijn überhaupt een doelpunt te zetten. DOS’37 was bij vlgen wel de baas op het veld, maar echte kansen wist ook de formatie van Kenan Durmusuglu niet te creëeren. Er viel er al een bal in de Nunspeter goal, zoals die bal van Marc Meier, dan had de scheids een overtreding van de aanvaller gezien. Het was een beetje vlak allemaal, risicoloos tiktak in de middeninie. Van de weinige kansen had DOS’37 er de meeste. Na de rust kwam Lars ten Dolle, na een blessureperiode, bij de thuispoeg in het veld, om kort daarna weer snel richting kleedkamer te verdwijnen, met een blessure… Stef van der Velden kwam een paar keer kopsterk voor de keeper. Het was Maik Poelakker die DOS’37 toch op voorsprong zette. En toen DOS’37 ook nog een pengel kreeg na een overtreding met douchebevel van Henrico Abma voltrok Stef van der Velden het genadeschot.

NSC Nijkerk-Enter Vooruit 3-1 (0-1)
Bij rust leidde het voor elke meter vechtende Enter Vooruit nog, maar na de vermoedelijk kruidige thee sloeg de koploper op eigen veld alsnog toe. Je zou vanmiddag niet zeggen dat hier de nummer één tegen de nummer laatst speelde. De formatie uit Enter ging door een schuiver van Marc Breukink zelfs met 0-1 nde rust in. De ploeg nam weinig risco, ving NSC op en trachtte vanuit de counter toe te slaanm wat zich na een half uur uitbetaalde in de voorsprong. NSC zette na de onderbreking voor theedrinkerij en tactiekbespreking een tandje bij. Een kwartier in de tweede helft scoorde Eyup Terlemez uit een standaardsituatie, maar wel met het hoofd na een leep uitgevoerde vrije schop. De thuisploeg ging vervolgens vol voor de winst en pakte de volle buit door welgemiktheid van eerst Yannick Cornelisz die iets teveel ruimte krijgt op de rand van de 16 meter en vervolgens trefzeker raak schiet en vanaf de elfmeterstip Mark Fennebeumer, waarna vanwege hectiek en hommeles beide ploegen de wedstrijd met tien man beëindigden. Gezien het spel is het bwgrijpelijk dat trainer Peter Schulte zijn contract bij Enter Vooruit, zoals gisteren gemeld, met een seizoen heeft verlengd, want hij ziet inzet en passie, en kansen op de ommekeer.