Belangrijke winst Quick’20, remise HSC’21, derby op til

Geplaatst op 17 februari 2019 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN/OLDENZAAL -In de aanloop naar de derby die volgend weekend in Haaksbergen plaatsvindt pakte HSC’21 een punt bij EVV en won Quick’20, dat strijdt tegen degradatie, de belangrijke wedstrijd tegen HBS dat ook in de onderste regionen vertoeft.

Dat belooft veel voor de burenstrijd die zich komende zondag op Groot Scholtenhagen zal voltrekken

Quick’20-HBS 4-1 (2-0)
Quick’20, dat gisteren al thuis HBS bedwong, boekte eigenlijk dubbele winst, want HBS staat dichtbij in de zorgenzone en dus zij er door de 4-1 uitslag in zekere zin zes punten gewonnen. HBS heeft nu nog slechts één punt meer dan Quick’20 en ook Rosmalen is binnen bereik. Uit alles bleek dat de Oldenzalers de degradatiedans willen ontspringen en dat kan ook nog. Er zat op Vondersweijde veel energie in de ploeg en wil om te winnen spatte eraf. Jasper-Ewout van Breemen-Schneider kreeg bracht op aangeven van Frank Eulderink de 1-0 tot stand. Op zijn beurt bediende hij Wesley van Houten voor de 2-0 ruststand. Een geluk was dat een vlammend schot van Berend Kaster rakelings naast ging. Ook na de thee was de thuisploeg gedrevener en accurater, al zat HBS er wel korter op dan in de eerste helft. Melvin Degenaar maakte er vijf minuten na de thee 3-0 van en dat was in feite de beslissing. Quick’20 liet de teugels wat vieren, waardoor Gautam Kalpoe de eretreffer kon scoren. Eulderink was het niet met die marge eens en bracht de 4-1 op de borden.

EVV-HSC’21 2-2 (2-0)
HSC’21 moest vanmiddag in het Limburgse land bij de Echter Voetbal Vereniging terugkomen van een 2-0 achterstand bij rust. Dat bleef zo tot een kwartier voor tijd. Rick Geenen had de thuisploeg voor rust op voorsprong door eerst een penalty binnen te schieten vervolgens de stand te verdubbelen uit een kliefaanval. Na rust emmerde de wedstrijd een beetje voort tot Bas Postma de aansluitingstreffer op zijn naam schreef. Hij poeierde nadien ook op de paal, zodat het er de schijn van had dat de Haaksbergse brigade tegen een nederlaag zou oplopen. Tijdens een massale run naar voren om de gelijkmaker tot stand te brengen lukte dat zowaar ook nog, waarbij Cenk Uguz twee minuten voor het laatste fluitsignaal de weelde van de productie mocht dragen.