Broodnodige winst voor zowel Excelsior’31 als DETO

Geplaatst op 28 september 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – Op basis van een sterke tweede helft pakte Excelsior’31 in de derde divisie een broodnodige driepunter tegen de talenten van Almere City. Het werd in de polder 1-4, wat gezien de gehele wedstrijd wel geflatteerd was, want voor de rust dicteerde de thuisploeg de wedstrijd.Beide clubs hunkerden naar een zege.

In de hoofdklasse won DETO thuis met 1-0 van De Dijk door een doelpunt in de slotseconden. Het was geen beste wedstrijd, een gelijkspel zou het meest recht doen aan de verhoudingen, maar als er een ploeg moest winnen, dan inderdaad de Vriezenveners.

Jong Almere City-Excelsior’31 1-4 (1-2)
De eerste helft was voor de beloftes van Almere City die al vroeg in de wedstrijd via Faris Hammouti op voorsprong kwamen. Met enig fortuin bogen de Rijssenaren de achterstand tegen de verhoudingen in om tot een voorsprong door treffers van Stefan Maat en Jamarro Diks, het duveltje uit het doosje voor de vijandelijke goal. Geen idee wat trainer Peter Wesselink met de thee mee liet trekken, maar na de rust waren de Rijssenaren alerter met snelle uitvallen die vaak voor gevaar zorgden. Het was meer een gelijkopgaande wedstrijd. Op die manier scoorden Hakim Ezafzafi en Jasper Veltkamp (foto), de stuwende kracht én de man van de wedstrijd, de 1-3 en de 1-4. Voor de formaliteit scoorde Sam Krant nog een tweede voor de thuisclub. De zege van 2-4 was over het geheel genomen overdone, maar dat mocht de pret in kleedkamer en touringcar niet drukken.

DETO-De Dijk 1-0 (0-0)
DETO pakte vandaag tegen De Dijk uit Amsterdam op de valreep op het eigen sportpark Het Midden de broodnodige drie punten door eindelijk weer eens te winnen. Na de wedstrijd ging het niet meer over het matige tot bij vlagen slechte vertoning van beide ploegen, maar over de mogelijke omslag. DETO moest de keihard nodige eerste overwinning boeken om niet het hele seizoen tegen degradatiezorgen te hoeven vechten. Ook voor de nieuwe trainer Otto Krabbe, overgekomen van Rigtersbleek, was de overwinning een geschenk. En voor good old Mark Koetsier was het natuurlijk mooi dat hij de o zo belangrijke goal in de laatste minuut van de blessuretijd maakte. DETO heeft nu drie punten en De Dijk blijft op nul.