BWO en De Zweef sluiten in eerste klasse af met een zege

Geplaatst op 27 mei 2018 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL- De Zweef versloeg op de laatste speeldag in de eerste klasse van het zondagvoetbal Rohda Raalte met ruime cijfers. BWO won de Hengelose derby vab HVV Tubantia. Rigtersbleek ging op eigen veld onderuit tegen Quick 1888, Stevo liet op bezoek bij NEC de periodetitel liggen.

Rigtersbleek – Quick 1888 2-4 (1-0).
Scoreverloop: Said 1-0, Agelink 2-0, Vrehe 2-1, Versteegen 2-2, Versteegen 2-3 Versteegen 2-4.

De belangen waren groot voor Quick 1888, dat streed tegen degradatie. Toch was het Rigtersbleek dat een 2-0 voorsprong nam. Na rust kwamen de bezoekers veel beter voor de dag en werd alles op alles gezet om toch in de eerste klasse te blijven. Het leverde vier doelpunten op, maar zelfs dat was niet voldoende. Concurrent Bemmel won ook en bleef Quick daarmee voor.

Rohda Raalte – De Zweef 1-5
 (1-1).
Scoreverloop: L. Van Schooten 1-0, Dikkers 1-1, Krukkert 1-2, Van der Lely 1-3, Dikkers 1-4, Dikkers 1-5.

De Zweef leek dit seizoen op weg naar degradatie. Door een uitstekende tweede seizoenshelft speelden de Nijverdallers zich alsnog veilig. Daardoor kon er tegen Rohda Raalte vrijuit gespeeld worden. De Zweef liep met maar liefst 1-5 over Rohda Raalte heen. Daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit. Bij rust was de stand nog 1-1.  Een vrije trap belandde buiten bereik van Michel Dikkers in het net: 1-0.De Zweef trok de stand na een half uur recht. Boris Vermeulen bereikte  Sven Dikkers, die raak schoot.

De tweede helft kreeg een heel ander gezicht dan de eerste. Binnen tien minuten was het 1-2 toen Jesper Krukkert  scoorde. Dennis Van der Lely was koud in het veld en meteen beslissend. Een voorzet werd door hem ingeschoten maar de keeper keerde zijn inzet. In de rebound sloeg hij alsnog toe en via een stuit verdween de bal over de keeper in de kruising: 1-3.  Sven Dikkers scoorde vervolgens nog twee keer en zorgde voor de 1-5 eindstand.

HVV Tubantia – BWO 1-2
 (0-2).
Scoreverloop: Nijhof 0-1 (pen.), Groot Roessink 0-2, Ter Hedde 1-2.

In de Hengelose derby stond buiten de eer weinig meer op het spel. Beide ploegen wisten zich vooraf al verzekerd van een langer verblijf in de eerste klasse  en dus kon er vrijuit gespeeld worden. Dat deed BWO met meer overtuiging. Door twee doelpunten was het de ploeg van De Noork die halverwege met een glimlach richting kleedkamers ging.

Na rust zette Tubantia alles op alles, scoorde het maar dat bleek niet genoeg. Het was BWO dat als winnaar vertrok en ook boven buurman Tubantia gaat eindigen dit seizoen.

NEC – Stevo 2-2 (2-0).
Scoreverloop: Corty 1-0, Zia 2-0, Reinerink 2-1, Harmelink 2-2.