Vrijdag 22 juni 2018
Twentesport

De Esch blijft geloven; DOS’37 bewijst DETO geen dienst

Geplaatst op 15 april 2017 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De Esch pakte vanmiddag op eigen veld drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie door DOS’37, een middenmoter die gezien de ranglijst zonder angst en zonder vuur voetbalt, met 3-1 te verslaan. Het team van trainer Erik Hazewinkel (zie foto) voetbalt op hete kolen en pookt het vuur laaiend op in de strijd om handhaving.

In de eerste helft scoorde Dennis Agterbos al twee keer voor de ploeg uit Oldenzaal En na de pauze vergrootte Thomas Elbersen de voorsprong tot 3-0, waarna Tom Hegeman namens de bezoekers iets terug kon doen; hij trof doel vanaf elf meter na een wat oenig hands van Esch-verdediger Nick Neef. Weliswaar oogde het veldspel van de ploeg uit Vriezenveen beter verzorgd, maar het team van trainer Erik Hazewinkel compenseerde dit met gepassioneerde inzet, indachtig het credo van Hazewinkel: Succes is geen toeval, maar hard werken.

Promotie bij toeval

Het was tussen de grafelijke essen in Oldenzaal een ontmoeting tussen de tamheid van een ploeg die weinig meer kan en niks meer hoeft (DOS’37) en een ploeg die door nog een paar keer te winnen zijn positie (in de eerste klasse) mogelijk veilig kan stellen. Wat een topprestatie zou zijn in het ‘betaalde’ voetbal van deze klasse, want De Esch koestert pure amateursport, voetballen voor en om de liefhebberij. Net als Hulzense Boys. Beide keurkorpsen promoveerden vorig jaar van de tweede naar de eerste klasse. Min of meer bij toeval. Natuurlijk voetbalden ze ervoor, maar het overkwam ze ook.

Voorlaatste plek

Beide clubs staan eigenlijk het hele seizoen al op de laatste en voorlaatste plek, goed voor rechtstreekse terugkeer naar de tweede klasse. Vorige week won Hulzense Boys te Oldenzaal in een rechtstreekse confrontatie en nestelde zich met negen punten naast De Esch. Doordat hedenmiddag Hulzense Boys en pak slaag kreeg van SVZW is De Esch nu weer drie punten uitgelopen. Voor de club uit Hulsen ziet het er nu , met nog vier wedstrijdronden voor de boeg wel heel somber uit.

DETO in gevaar

Dat ligt bij De Esch toch anders. Niet alleen is de voorsprong op de nummer laatst Hulzense Boys weer drie punten, belangrijker is dat de achterstand op nummer twaalf DETO dankzij de zege op DOS’37 vandaag werd gereduceerd tot twee punten. De twaalfde plek geeft recht aan het eind van de competitie op promotie/degradatiewedstrijden.

DOS’37 bewees plaatsgenoot en aartsrivaal DETO vanmiddag dus géén dienst. En het kan nog beroerder worden voor DETO als DOS’37, komende zaterdag de onderlinge prestigeslag op het veld van geel-zwart, de ploeg van rood-zwart wél verslaat.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief