De Zweef wint bij Stevo, verlies Bleek en TVC, punt HVV

Geplaatst op 19 maart 2017 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – De Twentse ploegen in de eerste klasse van het zondagvoetbal hebben met uitzondering van De Zweef uit Nijverdal niet weten te winnen. De Zweef  pakte een knappe overwinning bij Stevo. Rigtersbleek ging op eigen veld onderuit tegen Longa. HVV Tubantia deelde de punten met Rohda Raalte. TVC’28 kwam op voorsprong bij Orion, maar verloor alsnog.

Rigtersbleek – Longa’30 0-1 (0-0)
Scoreverloop
: Wiegerinck 0-1.

Het duel tussen Rigtersbleek en Longa’30 ging lange tijd gelijk op. Beide ploegen speelden moeizaam en erg veel kansen waren er dan ook niet. Een kwartier voor tijd kopte Wiegerinck na een corner raak en bracht zijn ploeg op voorsprong. Rigtersbleek zocht naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in de nederlaag nog af te wenden.

Stevo – De Zweef 0-2 (0-1)
Scoreverloop: Hegeman 0-1, Heuver 0-2.

Stevo begon matig aan het duel en keek na vijf minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Een hoge voorzet werd niet gepakt door doelman Kreuwel. Hegeman  onderschepte de bal en scoorde eenvoudig. De volgende fase was wel voor de thuisploeg, die kansen op de gelijkmaker kreeg. De fase voor rust kreeg Stevo meer en meer mogelijkheden en werd De Zweef ver teruggedrongen. Al twee minuten na de aftrap zat De Zweef op rozen met opnieuw een vroege goal. Een voorzet vanaf de rechterflank kwam bij Heuver aan, die vervolgens de hoek voor het uitkiezen had en Roy Kreuwel tussen de palen kansloos liet. Stevo probeerde het nog wel, maar kwam niet meer terug in de wedstrijd.

Tubantia – Rohda Raalte 1-1 (0-0)
 Gomez 0-1, Ozdemir 1-1.

Het duel tussen Tubantia en Rohda Raalte ging lange tijd gelijk op. Rohda Raalte kwam in de zestigste minuut op voorsprong door Ronald Gomez.  Tubantia zette veel druk naar voren en ging op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Die kwam er in de 79e minuut. Vural Ozdemir zorgde er voor dat de punten gedeeld werden.

Orion – TVC’28 2-1 (0-1)
 Huizinga 0-1 (pen.), Jilesen 1-1 en 2-1.

In een wedstrijd waar beide ploegen niet of nauwelijks durfden te voetballen was het TVC 1 dat op een 0-1 voorsprong kwam.Na een handbal schoot Jeffrey Huizinga de toegekende strafschop binnen. In de tweede helft was het Orion dat de wedstrijd steeds meer dicteerde. Dit resulteerde in enkele grote kansen. Een kwartier voor tijd kwam Orion op een verdiende gelijke stand. Jilesen kopte raak. Drie minuten voor tijd scoorde Jilesen opnieuw. TVC probeerde het nog wel, maar kon de nederlaag niet meer voorkomen.