Zaterdag 25 mei 2019
Twentesport

Degradatie Vroomshoop, Den Ham naar finale Kampen

Geplaatst op 9 juni 2018 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP – Vroomshoopse Boys is gedegradeerd naar de tweede klasse. Het nakompetitieduel met buurman Den Ham werd na verlenging verloren. De overwinning van Den Ham betekent dat die ploeg de finale van de nacompetitie gaat spelen, tegen Go Ahead in Kampen, met als inzet promotie naar de eerste klasse.

Het op promotie azende Den Ham nam na vijf minuten de leiding, door een doelpunt van Thomas Remmink. Die voorsprong bleef lang in stand. Ook omdat Ernst-Jan Heideman zijn invalbeurt bij Vroomshoop er binnen 30 seconden op had zitten. Direct rood bij zo ongeveer het eerste balcontact bracht de veldbezetting top tien tegen elf. Toch waren het de tien van Vroomshoop die op gelijke hoogte kwamen. Terwijl Den Ham zich al opmaakte voor de polonaise, sloeg de thuisploeg toe. Ton Kunst bracht de stand vlak voor tijd op 1-1.

 

In de verlenging maakte Den Ham alsnog het verschil. Eerst was het  Louis Vijfhuizen die scoorde. Vroomshoop moest weer in de achtervolging, waarna Roy Zorgdrager met de 1-3 voor de beslissing zorgde. Den Ham gaat aanstaande zaterdag de finale spelen in Kampen tegen Go Ahead Kampen. Voor Vroomshoopse Boys valt door de nederlaag het doek.

 

Vroomshoopse Boys – vv Den Ham 1-3 (N.V.) 
Scoreverloop: 5. Remmink 0-1, 90. Kunst 1-1, 103. Vijfhuizen 1-2, 114. Zorgdrager 1-3
Rode kaart: 76. Heideman (Vroomshoopse Boys)
Vroomshoopse Boys: Kok, Drenthen (46. Derks), Brinkman, Van Veen (75. Heideman), Schrijver, Veld (80. De Jong), Scholten, Kievits, Dogger, Kunst, Hutten.
vv Den Ham: Ekkel, Kootstra, Schurink, Dam, T. Hallink, Bolks, Kamphuis, Veurink, Vijfhuizen, Remmink (65. Zorgdrager), Ruiterkamp.

FOTOGRAFIE: Erwin Heuver

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief