DETO naar finale nacompetitie om plek in hoofdklasse

Geplaatst op 9 juni 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Een verlenging, twee doelpunten, een grote vechtpartij, inzet van politie maar toen alle rookwolken opgetrokken waren, was duidelijk dat DETO de finale van de nacompetitie gaat spelen. Het won op eigen veld met 2-0 van vv Groningen.

Voor rust waren de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg. Smit en Aman kregen mogelijkheden, maar scoorden niet. Het vervolg was voor de bezoekers. DETO mocht doelman Anthony Zaltbommel dankbaar zijn want de keeper wist zijn ploeg in de wedstrijd te houden met enkele uitstekende reddingen. Na rust kende het duel een kwartier hetzelfde spelbeeld. Een beter Groningen dat het de Vriezenveners erg lastig maakte.

Na een uur kreeg Groninger Erik Lourens zijn tweede gele kaart. Met een overtal situatie leek DETO alle kans te hebben de wedstrijd te beslissen. Niets bleek minder waar want kort na de veldverwijzing kreeg Groningen een strafschop. Passend bij de hectiek van een nacompetitieduel werd de penalty hoog over geschoten. Gevolg was dat het verschil niet gemaakt werd en de wedstrijd verlengd moest worden, Daarin lukte het DETO te scoren. Smit zag zijn inzet gekeerd worden, waarna Nahrwold hard raak schoot.

Na de 1-0 liepen de gemoederen hoog op. Er ontstond een massale vechtpartij, waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde de wedstrijd ruim een half uur te staken. In het restant scoorde Kevin Peppels de 2-0 en zorgde zo voor de definitieve beslissing. DETO speelt zaterdag de nacompetitiefinale, daarin is XerxesDZB uit Rotterdam de tegenstander.

DETO – vv Groningen 2-0 (N.V.) (0-0)
Scoreverloop: 94. Nahrwold 1-0, 119. Peppels 2-0
Rode kaart: 62. Lourens (2x geel) (vv Groningen)
DETO: Van Zaltbommel, Fleer (65, Nijhuis), Kram, Booyink, Koetsier, Matti, Soumaoro,  Shayesteh, Nahrwold, Aman (59. Peppels), Smit.