Deto verder in problemen na ruime thuisnederlaag

Geplaatst op 22 februari 2014 door   ·   Geen reacties

375x250 Stef van der Velden kopt de 1-4 binnen - CL3H0048 (1)VRIEZENVEEN – Deto Twenterand heeft zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. In het duel met concurrent Berkum werd op eigen veld met 4-1 verloren. Doordat AZSV won van SVZW lijkt de ploeg van trainer Jurgen Schefzcyk in ieder geval veroordeeld tot nacompetitie, al zullen ze in Vriezenveen opgelucht zijn als dat er überhaupt nog in zit.

Met de eerste tegenslag kreeg Deto zaterdagochtend al te maken. Doelman Johannes Yarburg liet weten in verband met een pijnlijke schouder niet te kunnen keepen. Een aderlating voor Deto, dat daardoor met de jonge tweede keeper Leon Prinsen op doel moest beginnen en dus een stukje ervaring en zekerheid moest inleveren.

De eerste twintig minuten op sportpark Het Midden gingen gelijk op. Zowel Deto als Berkum waren erg slordig in balbezit en kansen werden er dan ook nauwelijks gecreëerd. Alleen spits Stef van der Velden wist namens Deto een keer weg te draaien bij zijn directe tegenstander en voorlangs te schieten. Na 22 minuten spelen liet Berkum voor het eerst van zich horen. Een voorzet van rechts werd door aanvaller Youp Kok op de lat gekopt.

Dit was voor Berkum het startsein om de druk op te voeren. De bezoekers kwamen beter in hun spel en Deto had moeite om er nog uit te komen. Na ruim een half uur spelen resulteerde dit in de openingsgoal. Middenvelder Yassine Assa mocht van twintig meter aanleggen en zijn droge knal verdween achter Deto-doelman Prinsen: 0-1. Waar de thuisploeg zich probeerde te herpakken, was het Berkum dat nog geen vijf minuten na de openingstreffer de voorsprong wist uit te bouwen. Door balverlies van Sergio Babb kon Frank Hoolsema simpel de 0-2 binnenschieten.

Nog voor rust deelde Berkum de genadeklap toe. In de blessuretijd van de eerste helft kon aanvoerder Pascal Diender, ex-Heracles Almelo, een voorzet van rechts binnenkoppen, waardoor Deto vol ongeloof met een 0-3 achterstand de kleedkamer kon opzoeken.

Waar Deto na een donderspeech van trainer Schefzcyk misschien nog met een sprankje hoop het veld betrad voor de tweede helft, was die na enkele minuten spelen in de tweede helft helemaal verdwenen. Berkum-aanvaller William Potkamp schoof de bal van buiten de zestien via de binnenkant van beide palen in het doel en gooide de wedstrijd definitief op slot. Na ruim een uur spelen wist Stef van der Velden na een corner uit de kluts nog wel de 1-4 aan te tekenen, maar verder dan dat kwamen de rood-zwarten niet. Berkum kreeg met een vrije bal op de paal en een schot dat van dichtbij hoog over vloog nog de beste kansen en zag de thuisploeg niet meer gevaarlijk worden.

Deto staat na vandaag nog steeds veertiende en dus laatste. Het verzamelde drie punten minder dan concurrent AZSV, dat dertiende staat en nog een wedstrijd te goed heeft. Go Ahead Kampen en WHC verloren beiden hun wedstrijd en staan respectievelijk elfde en twaalfde met vier en zes punten meer dan de Vriezenveners.

Deto Twenterand – Berkum 1-4 (0-3)
Scoreverloop: 34. Assa 0-1, 38. Hoolsema 0-2, 45. Diender 0-3, 49. Potkamp 0-4, 61. Van der Velden 1-4
Opstelling Deto Twenterand: Prinsen; Babb, Kram, Oude Booyink, Lamberink; Van Staa (67. Landeweerd), Shayesteh (67. Fraterman), Bruns; Nahrwold, Van der Velden, Prumers (82. Stef Reekers)