Donderdag 20 juni 2019
Twentesport

DETO wil tweede zege, Buitenpost komt voor de eerste

Geplaatst op 5 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Op het eigen sportpark Het Midden treedt het keurkorps van DETO morgen aan tegen Buitenpost. Beide teams zijn gezien het competitieverloop tot nu toe gebrand op de volle buit, al zal Buitenpost dat vermoedelijk uit een meer verdedigende stelling doen dan de Vriezenveners die voor eigen publiek wel eens willen laten waartoe ze in staat zijn.

Beide clubs promoveerden afgelopen seizoen en staan nu in het rechter rijtje, waarbij DETO na vijf speelronden een punt meer heeft dan de tegenstander van morgen, namelijk drie respectievelijk twee punten.

DETO speelt voor de derde keer thuis, waar het met 0-1 verloor van Flevo Boys en met dezelfde cijfers verloor van Sparta Nijkerk, wat een even roemrijke als geduchte opponent is. In de uitwedstrijden tegen AZSV, Genemuiden en – afgelopen weekend – Urk moesten de Vriezenveners in het spreekwoordelijk zand happen.

Buitenpost speelt naar verluidt vanuit een hechte defensie, om via splijtende uitvallen en technische vaardigheden (in korrelig voetbaljargon ook wel de omschakeling genoemd) de tegenstander te verrassen. De ploeg vergaart volgens trainer René Verweij veel complimenten voor het uitgekiende spel, maar blijft te vaak achter met de gruzelementen, en wil derhalve morgen in Vriezenveen een eerste driepunter laten noteren.

DETO had vorige week ‘op’ Urk vorige week minimaal recht op een punt, had volgens oefenmester Jos van der Veen zelfs kunnen winnen, maar ‘recht hebben op’ en ‘kunnen winnen’ tellen niet. Het is heel simpel, je moer minimaal eentje meer scoren dan de anderen, en dat liet DETO in de polder na. Het tean kreeg net als de tegestander van morgen vaak complimenten voor het spel, maar stond ondertussen wél met lege handen. Wat reden was de scheidrechter te verwijten dat hij de kotterploeg ten onrechte een strfschop zou hebben gegeven. Er moet dus is recht worden gezet. Dat willen de rooien ten koste van de bezoekers uit Achtkarspelen morgen bewerkstelligen.

Twee clubs die er veel aan gelegen is morgenmiddag drie punten te pakken, dat kan vanaf kwart voor drie een vuurvretende pot worden op Het Midden.

later meer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief