Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

DETO wint en zowel SVZW als Excelsior’31 naar remise

Geplaatst op 8 september 2018 door   ·   3 Reacties

VRIEZENVEEN – Het keurkorps van DETO heeft vanmiddag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de hoofdklasse met 1-0 gewonnen. Op eigen veld kwam SVZW niet verder dan een gelijkspel tegen WHC. Ook voor Excelsior’31 kwam het op vreemde bodem, namelijk bij SDC Putten, tot een gelijkspel: 1-1.

Van de drie Twentse clubs heeft DETO nu drie punten, SVZW twee en Excelsior’31 één.

DETO Twenterand-Sparta Nijkerk 1-0 (0-0)
DETO en Sparta waren vandaag op Het Midden te Vriezenveen aardig tegen elkaar opgewassen. Dat was vorig seizoen ook zo toen beide ploegen elkaar troffen. Net als toen trok ook nu DETO aan het langste eind. Coplan Soumaoro haalde twintig minuten na rust vanaf elf met doeltreffend uit. Kort daarvoor had Jan Kruisheer namens de Nijkerkers van dezelfde afstand gefaald. Beide teams kregen in deze open wedstrijd met veel aanvallende pretenties voldoende kansen. Voetballend was Sparta wellicht de betere ploeg, maar ook de meest onnauwkeurige. Op basis van inzet en passie was de Vriezenveense brigade van Jos van der Veen en (niet te onderschatten) Guus Hoevenberg minimaal even gevaarlijk en uiteindelijk bleek de effectiviteit vanaf elf meter beslissend. Het enorme slotoffensief van de Nijkerkse korps leverde niks op en dat gold ook voor de kansen die DETO nog kreeg vanwege de gaten die Sparta liet vallen.

SVZW–WHC 2-2 (1-0)
SVZW verspeelde vanmiddag op Het Lageveld een 2-0 voorsprong. Al na krap tien minuten trof Frank Smit doel na voorbereidend werk van Yessin Maskoul die vijf minuten na de rust zelf de tweede produceerde door alleen voor de keeper de doelman kansloos te laten. Dat leek kat in het bakkie, dioch daar dacht de Wezep Hattem Combinatie fundamenteel anders over. Een kwartiertje voor het eindsignaal bracht Jelle Post met de precisie van een PTT’er van de oude stempel hoop in de harten van het IJsselvolk. Overigens had SVZW kansen op 3-0 gekregen maar niet verzilverd. De tweede van WHC wwerd vervolgens afgekeurd wegens een overtreding, maar in blessuretijd lukte het de gasten toch langszij te komen, dankzij een goal van Mark van Petersen. De zwaluwen hadden het onheil over zichzelf afgeroepen door de 3-0 niet te maken en zich naarmate de tweede helft vorderde terug te trekken.

SDC Putten-Excelsior’31 1-1 (0-1)
Lange tijd hadden de Rijssenaren zicht op en dripunter, maar bij het scheiden van het veld kwam de thuisploeg toch nog langszij. Op het halve uur zette Hakim Ezafzazi de bezoekers op voorpsrong. Dat de thuisploeg het beste voetbal op de mat legde deerde de Rijssenaren geenszins. Weer liet de formatie van trainer Peter Wesselink in de slotfase een veer. Scoorde de tegenstander vorig weekend de winnende treffer in blessuretijd, dit keer kewam de deceptie al drie minuten vóór tijd.

FOTOGRAFIE: Henk Steen (SVZW-WHC)

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Pieter says:

  Nog 28 wedstrijden met Wesselink. Daarna hopelijk een trainer met een andere visie. Sinds hij aan het roer staat zijn de toeschouwersaantallen gehalveerd. Spelers als Ezafzafi en Köse zijn geen schim meer van de aanvallers van enkele jaren terug. Niet gek, als je meer moet verdedigen dan aanvallen. Nieuwe spelers als Kamphuis en Lopez Macedo krijgen geen kans, terwijl Boeloerditi keer op keer als een parodie op een spits een basisplaats heeft. Hoezo vriendjespolitiek? Vorig seizoen kon Excelsior nog teren op een 1e periode met veel punten. Nu lijkt de neerwaartse spiraal van de rest van vorig jaar te worden doorgetrokken. Met Genemuiden en SVZW voor de boeg is met het huidige negatieve, defensieve spel een dramatische seizoensstart geen utopie.

 2. kees says:

  Hey Pietertje komt eerst even met je eigen naam voor je allemaal onzin uit kraamt.
  Het lijkt maar niet te stoppen bij Excelsior met altijd maar kritiek leveren over alles wat er rondom het eerste team speelt. en trouwens de toeschouwers komen al jaren niet meer richting de Koerbeld.En als het je alleen maar ergernis opleverd waarom ga je dan nog kijken?

 3. Pieter says:

  Ha ha, Jan en Kees onze moraalriddertjes. Hoezo eigen naam?
Archief