DETO wint verdiend in Wierden kelderderby van SVZW

Geplaatst op 17 november 2018 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Volkomen verdiend won DETO vandaag op bezoek bij SVZW de kelderderby in de hoofdklasse van het oostelijke zaterdagvoetbal.

De formatie uit Vriezenveen troefde de Wierdenaren op alle fronten af, want waren leper en cooler. Op de ranglijst haken de clubs nu aan elkaar, in de onderste regioen.

Dan gaat het bij Excelsior’31 anders, want dat team speelt in de top van de hoofdklasse en had vandaag in Doorwerth weinig moeite met DUNO.

SVZW-DETO 1-3 (1-1)
Er viel niets af te dingen op de overwinning van DETO Twenterand op bezoek bij SVZW. De formatie uit Vriezenveen sloeg na rust, toen het 1-1 stond, genadeloos toe. In de eerste helft kwam de ploeg van trainer Jos van der Veen, die als gemeld bij DETO aan zijn laatste seizoen bezig is, na ruim een half uur op voorsprong toen de goed naar binnen gesneden Qays Shayesteh de ban brak op subtiel aangeven van Lesley Nahrwold uit een vrije trap. Op slag van rust mocht SVZW een strafschop nemen waar Deniz Sahbaz wel raad mee wist, zodat er bij de thee sprake was van evenwicht. In de tweede helft troefde het voor de gelegenheid in hemelsblauw gestoken DETO (zouden ze vaker moeten doen) de Wierdenaren helemaal af. Uitgespeelde kansen creëerde SVZW niet, het spel van DETO was soepeler en splijtender. Het waren na rust de ‘jonkies’ Louis Vijfhuizen (afkomstig van Den Ham) en Kevin Peppels (afkomstig van Enter Vooruit) die namens DETO de meer dan terechte 1-2 en 1-3 voor hun rekening namen, stuk voor stuk treffers met een pluim, want gemaakt met voetbalgogme. En dat was waar het SVZW vanmiddag ten enen male aan ontbrak. De ploeg van trainer Philip Agteres oogde mat en speelde futloos.

DUNO-Excelsior’31 1-3 (0-2)
Na de eenvoudige zege in Doorwerth op DUNO blijft Excelsior’31 deel uitmaken van de kopgroep in de hoofdklasse. Sparta Nijkerk en Urk wonnen van Buitenpost respectievelijk Staphorst en staan daardoor nog steeds boven de Rijssense club, maar op De Koerbelt zullen ze zeggen dat het gaat om de stand na de laatste competitiewedstrijd, en dat duurt nog even. In elk geval was DUNO geen probleem, zeker toen de ploeg van trainer Peter Wesselink na twintig minuten de 0-1 scoorde. Bij rust stond het 0-2, door twee koninklijke doelpunten van Hakim Ezafzafi, met voorbereidend werk van Boy Boeloerditi. Het verzet was gebroken en de vraag leek alleen nog hoe dik Excelsior’31 zou winnen. Dat viel tegen doordat de voorwaartsen in het tweede bedrijf kansen op een grote uitslag misten. Het betekende dat DUNO, toen ze bij 3-0 (een treffer van voor de verandering Boeloerditi zelf op aangevenvan Ezafzafi – wat een koppel!) onverwacht nog 3-1 maakten, uit een strafschop na een overtreding van Pim ten Have, er zowaar weer in gingen geloven, maar de Rijssenaren wendden verder onheil af en consolideerden de voorsprong betrekkelijk simpel.