DOS’37 houdt de Twentse eer in eerste klasse hoog

Geplaatst op 24 februari 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN  – De Twentse clubs in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal hadden een slecht weekend. SVZW verloor op eigen veld van Hierden. DETO ging bij WHC eveneens onderuit. Vroomshoopse Boys wist een punt te pakken tegen Barneveld. Enige uitzondering was DOS’37 dat Nunspeet met 3-1 versloeg.

SVZW – Hierden 1-3 (0-1).
Score: Klaassen 0-1, Sahbaz 1-1 (pen.), El Haddadi 1-2, Jansen 1-3.

Hierden kwam al na vijf minuten op voorsprong. Klaassen opende de score en zorgde ervoor dat De Zwaluwen achter de feiten aan liepen. SVZW kwam vervolgens wel tot kansen, maar niet tot scoren, zodat het met een 0-1 achterstand richting kleedkamers ging. Een kwartier na rust scoorde SVZW de verdiende gelijkmaker Sahbaz bracht vanaf elf meter de stand op 1-1. Na een uitbraak was het Hierden dat een kwartier voor tijd de 1-2 scoorde via Ali el Haddadi. Hierna bleef Hierden knap overeind tegen een fel aandringend SVZW. De ploeg scoorde in de extra tijd zelfs nog de 1-3 na een knap uitgespeelde aanval afgerond door invaller Ronald Jansen.

Vroomshoopse Boys–SDV Barneveld 1-1 (0-0)
Score: Van Kammen 0-1, Dogger 1-1.

Door uit te wijken naar een bijveld met kunstgras, kon de inhaalwedstrijd toch doorgang vinden. Voor rust viel er weinig te beleven, beide ploegen kwamen nauwelijks tot kansen. Na rust ging het allemaal iets beter. Een kwartier na rust leverde dat een doelpunt op. Remco Speelziek stoomde op door het centrum en bereikte Sebastian van Kammen met een handig wippertje. Van Kammen nam de bal aan en knalde uit de draai onhoudbaar de 0-1 binnen. Vroomshoop moest nu komen en er ontstond ruimte. Toch werd er lange tijd niet gescoord. In  plaats van de wedstrijd uit te spelen, nam Barneveld in de slotminuten nog risico’s. In de 92ste minuut mocht Vroomshoopse Boys nog een keer een aanval opzetten. Bij de 2e paal kon Leon Dogger de gelijkmaker binnen tikken. Het leverde Vroomshoop een punt op waar het nooit meer op gerekend had.

DOS’37–Nunspeet 3-1 (2-1).

Score: Van der Velden 1-0, Daalmeijer 1-1, Wennink 2-1, Piljic 3-1.

Al na drie minuten was het raak. Natuurlijk door Van der Velden, wie anders. Een voorzet van Smit werd op de lat gekopt door Lennart Mulderij. De terugkomende bal wordt binnen geschoten door vd Velden.  Na een counter maakte Dalmeijer namens Nunspeet gelijk. Een fraaie aanval van DOS kwam uit bij Wennink, die zorgde dat DOS halverwege op een verdiende voorsprong stond. Na rust zette Nunspeet aan en kwam Dos steeds meer in problemen. Het leek een kwestie van tijd voordat de stand gelijk zou worden. In de slotfase was het toch DOS dat scoorde. Piljic bracht de stand op 3-1 en zorgde daarmee voor de beslissing.

WHC–DETO 2-1 (2-0).
Score: Van Marle 1-0, Post 2-0, Aman 2-1.

WHC was in de eerste fase van de wedstrijd duidelijk de betere ploeg. Via de geslepen Jonathan van Marle kwam de ploeg uit Wezep op voorsprong en Jan Post verdubbelde de score. DETO mocht blij zijn dat het vervolgens met slechts 2-0 de rust haalde, want WHC had kansen op meer treffers. Na pauze waren de rollen omgedraaid. Met de wind in de rug kwam DETO veel beter voor de dag. Na een uur scoorde Kevin Aman de aansluitingstreffer. DETO ging op jacht naar meer. Frank Smit kreeg een grote kans, maar verzuimde zijn ploeg naast WHC te brengen. Uiteindelijk verloor DETo terecht, al kwam het alsnog dichtbij een puntendeling.

FOTOGRAFIE: Jeroen Tempert (DOS’37-Nunspeet) en Henk Steen (SVZW-Hierden)