Eindelijk weer eens een overwinning voor Excelsior’31

Geplaatst op 17 maart 2018 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Na vier wedstrijden zonder zege is het Excelsior’31 eindelijk weer eens gelukt om te winnen. In de thuiswedstrijd tegen AZSV zorgden Ezafzafi en Penterman voor een 2-0 voorsprong. Hogeweide zorgde er tien minuten voor tijd voor dat het toch weer spannend werd. Gelukkig voor de Rijssenaren bleef het bij 2-1.

Het eerste kwartier leek het voor Excelsior opnieuw een middag te worden die paste in het rijtje van de afgelopen weken. AZSV was feller en kreeg kansen. Maar waarde ploeg uit Aalten de paal raakte, sloeg Excelsior kort daarna wel toe. Hakim Ezafzafi schoot hard en gericht raak. De kleine voorsprong werd door Excelsior gekoesterd. AZSV bleek lange tijd ook niet bij machte veel terug te doen, waardoor het een wedstrijd werd met meer duels dan kansen.

Twintig minuten voor tijd was er een handsbal, die door de scheidsrechter gezien werd. Het leverde Excelsior een strafschop op. Hielke Penterman schoot de penalty onberispelijk binnen voor de 2-0. Excelsior wilde na de 2-0 doordrukken voor een derde treffer, maar het was AZSV dat profiteerde. Brian Hogeweide verkleinde de stand tot 2-1. Na het doelpunt bleek AZSV niet meer bij machte het nog spannend te laten worden.

Excelsior’31 – AZSV 2-1 (1-0)
Score: 18. Ezafzafi 1-0. 72. Penterman 2-0 (pen.), 81. Hogeweide 2-1.

Excelsior’31: Koetsier, Zwiers, Velthuis, Brummelhuis, Vosskühler, Isa, Gerritsen Mulkes, Penterman, Sahin, Boeloerditi en Ezafzafi.

Foto’s: Jan Sanderman