Donderdag 19 september 2019
Twentesport

Enter Vooruit na één seizoen eerste klasse naar tweede

Geplaatst op 25 mei 2019 door   ·   Geen reacties

ENTER – Het is Enter Vooruit niet gelukt om het eersteklasserchap met een jaar te verlengen, want de ploeg verloor vanmiddag op De Werf met 0-2 van DZC’68. Overigens hadden de Enternaren zelfs aan een overwinning niets gehad daar ASV Dronten in de polder met 2-1 van DOS’37 wist te winnen.

Enter Vooruit eindigde als nummer laatst en gaat het volgend seizoen gewoon weer proberen in de tweede klasse. Vanwege de drie in Enter behaalde punten heeft DZC’68, dat volgend seizoen zal worden getraind door de huidige DETO-oefenmeester Jos van der Veen, zich rechtstreeks weten te handhaven in de eerste klasse. En de zege op DOS’37 heeft Dronten uitzicht op klassenbehoud gegeven, want die club heeft zich nu voor de nacompetitie om handhaving geplaatst.

Enter Vooruit-DZC’68 0-2 (0-1)
Eigenlijk is Enter Vooruit niet al na één seizoen gedegradeerd omdat het keurkorps zoveel slechter was dan de meeste tegenstanders, maar doordat het op beslissende momenten mistastte. Vandaag leek evenwel ook de echte overtuiging te ontbreken, al dan niet vanwege de zenuwen. Twee minuten voor rust kwam het makkelijker spelende DZC’68 op voorsprong met een kanonskogel van Rutger Ebbers, waar zelfs de excellente doelman Teun Nijhof geen antwoord op had. In de tweede helft ontrolde zich een herhaling van de eerste, met dezelfde nervositeit aan Enterse kant en dezelfde effectiviteit aan Doetinchemse kant en met een zelfde soort doelpunt, want weer Rutgers Ebbers en weer koet voor tijd. Het is goed voor Enter Vooruit dat trainer Peter Schulte op De Werf blijft en dat Kevin Peppels na een periode DETO terugkeert op het nest der geboorte.

ASV Dronten–DOS’37 2-1 (2-0)
Er stond voor DOS’37 na een middelmatig seizoen zonder hoogte- en dieptepunten niets meer op het spel. Zeker in het eerste kwartier walste Dronten, dat de punten nog wel nodig had in de strijd tegen degradatie, over de bezoekers heen, wat tot uiting kwam in twee treffers van Dirk van Driest. In de tweede helft drongen de Vriezenveners wel iets meer aan, scoorde Stef van der Velden, invaller nota bene, met het hoofd ook de aansluitingsgoal, maar verder liet Dronten het niet komen.

FOTO: Folkert Velten voetbalde vele jaren voor Enter Vooruit in de eerste klasse, toen nog het hoogste amateurniveau, vandaag was hij toeschouwer (@Henk Pluimers)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief