Zaterdag 27 april 2024

Enter Vooruit sprokkelt puntje, DOS’37 zoek gespeeld

Geplaatst op 16 maart 2019 door   ·   Geen reacties

ENTER – Door het gelijkspel thuis tegen Hierden kan Enter Vooruit naar boven blijven kijken, dat wil zeggen naar de vierde plek van onderen in de eerste klasse. Omgekeerd moet DOS’37 na het verlies van hedenmiddag in Kampen bij KHC alle zeilen bijzetten niet in de degradatiezone terecht te komen. Er is nog veel mogelijk, want Enter Vooruit sprokkelt punten en DOS’37 laat vooral steken vallen. Eén ploeg degradeert rechtstreeks en twee moeten in een nacompetitie voor klassebehoud vechten.

Het is spannend onder in, want DOS’37 heeft twintig punten, vier meer dan DZC’68, vijf meer dan De Merino’s en maar zes meer dan Enter Vooruit en Nunspeet die beide op veertien punten staan, één meer dan ASV Dronten.

Enter Vooruit-Hierden 1-1 (1-1)
Met gelijkspel konden beide teams gezien het wedstrijdbeeld en de bemoeienis van de straffe wind boven De Werf goed leven. Eigenlijk kwam de thuisploeg er nog goed mee weg daar de rode brigade van de Veluwe over het algemeen het beste van het spel had, zeker na het theedrinken. De eindstand van 1-1 was al bij rust bereikt. Hierden kwam voor de winst en al snel moest doelman Teun Nijhof met vakkundig keeperswerk namens de Enternaren een vroege achterstand voorkómen. Het was de Enterse ploeg, wat gelukkig, op voorsprong kwam., want Jesse Pultrum kreeg een bal tegen zijn lichaam en zag tot zijn verbazing dat het een doelpunt werd. Vervolgens had Ron Smit de 2-0 op de schoen, maar hij treuzelde te lang. Daarna scoorde Hierden wel toen Jeroen Spoelstra op aangeven van Ali Akachar de 1-1 voor zijn rekening nam voor de ploeg van trainer Erwin Brem op, die na één seizoen trouwens alweer moet vertrekken bij Hierden. In de tweede helft was het beeld identiek, met weer de beste mogelijkheden voor de gasten en counterpower van de Enterse formatie. Volgende week ontvangt Enter Vooruit de ploeg van Go Ahead Kampen, dat vandaag Enter Vooruit een slechte dienst bewees door te verliezen van ASV Dronten dat net als de club van De Werf tegen degradatie knokt.

KHC- DOS’37 2-0 (0-0)
De nederlaag van de Vriezenveners was verdiend, want de thuisploeg was in Kampen op alle fronten de baas. Het was dat de Kampenaren zo moeilijk tot scoren komen, want anders was het slaphartige DOS’37 vanmiddag volledig weggespeeld, waar de nederlaag nu tot 2-0 beperkt bleef. KHC drukte DOS’37 van meet af aan met de rug tegen de muur, want de club van Het Midden wist zich niet onder die druk uit te voetballen. Gelukkig voor de Vriezenveners was – niet voor het eerst – keeper Patrick Nitert de beste man van de bezoekers, al moest hij uiteindelijk toch zwichten. Nitert stopte vele inzetten vakkundig en pakte op het half uur ook nog eens een strafschop van Jeffrey de Nooijer. In de tweede helft werd DOS’37 zo ongeveer zoek gespeeld. Iedereen zag dat het niet goed kon blijven gaan en dat ging het ook niet, want raakte Leroy Knol namens KHC een kwartier voor tijd eerst nog de paal, maar een paar minuten later moest Nitert tóch vissen vanwege een gave goal van Ibrahim Tuncer die na een jaar zijn herstel van een blessure zijn rentree met een belangrijke treffer luister bijzette. In de laatste minuut maakte Bjorn van Enk er voor de Kamper ploeg nog 2-0 van, waarmee de verhoudingen redelijk tot uiting kwamen, want gezien het vertoonde spel zou DOS’37 anders op het Kamper sportpark De Venen zeker met een nulletje of zeven zijn ingemaakt.