Vrijdag 26 april 2024

Enter Vooruit verlaat laatste plek door zege in de polder

Geplaatst op 9 maart 2019 door   ·   Geen reacties

ENTER/VRIEZENVEEN – In een strijd van alles op niets heeft het keurkorps van Enter Vooruit vanmiddag de gelegenheid te baat genomen een strohalm te grijpen. Dat kan zomaar de reddingsboei zijn om het vlaggenschip van de Waarf voor de eerste klasse van het zaterdagvoetbal te behoeden De formatie van trainer Peter Schulte knokte zich vanmiddag in een rechtstreeks duel om de laatste plaats voorbij ASV Dronten dat die directe degradatieplek nu bezet.

In dezelfde klasse moest DOS’37 in Vriezenveen de zege aan SDV Barneveld laten, want verloor de confrontatie met 2-3.

ASV Dronten-Enter Vooruit 1-4
Het lijkt erop dat Enter Vooruit zich tijdig herpakt en de weg naar handhaving inslaat. Die weg is trouwens nog lang, want dan mogen de schippers van De Werf bij de Entergraven vanmiddag in een rechtstreeks duel de gevarendriehoek hebben overgedaan aan Dronten, er zal de komende weken vaker moeten worden gewonnen om het verblijf in de eerste klasse na de promotie van vorig jaar met tenminste nog een jaar te verlengen. In de beginfase had Enter Vooruit een paar keer de pech van scheidsrechterlijk falen en toen Bas Maljaars en aanval van de thuisclub doelpuntend afrondde lee het weer zó’n dag te worden, maar Ron Smit dacht er anders over en scoorde de gelijkmaker. Dronten kwam deze slag niet meer te boven en Enter Vooruit profiteerde volop. Willem Oosthoek scoorde dik tien minuten na rust de 1-2 en toen de spelers van Dronten in gedachten al op de spreekwoordelijke van de psychiater lagen klaarde Enter Vooruit de klus finaal met de 1-3 en 1-4.

DOS’37-SDV Barneveld 2-3
Het hoogtepunt voor de Vriezenveners zal het doelpunt van Maarten Slomp zijn geweest, want hij scoorde, koud in het veld gebracht, in de tweede helft het was de aansluitingstreffer, van 0-2 naar 1-2, maar het was volgens de rekenmeesters ook nog eens het drieduizendste doelpunt van de club, een goal waar ze 82 jaar op hebben moeten wachten. DOS’37 won echter niet, want in een van drie kanten barre wedstrijd (van twee voetbalteams en een paar humeurige weergoden) ging DOS’37 met nul punten onder de douche. Een koude douche, temeer daar de ploeg nog niet volledig veilig is, maar wel van de leg lijkt. In de eerste helft mocht Ricardo Mengerink namens Chicken City de rustand van 0-2 verzorgen. Na de goal van Slomp leek de tweede, een heerlijk schot van Nick Wennink een punt op te leveren, maar Onur Tekay zorgde toch nog voor een warme douche bij de ploeg van Barneveld.