Excelsior’31 – CSV Apeldoorn 4-0 (0-0) – Analyse door Mark Dijkstra

Geplaatst op 12 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

hakim ezafzafi‘De wedstrijd tussen Excelsior’31 en CSV Apeldoorn duurde eigenlijk maar 23 minuten. Toen moesten de gasten met negen man door, waardoor het wachten was op een treffer van Excelsior.

De scheidsrechter was behoorlijk bepalend in de wedstrijd. In de 22e minuut kreeg Van Oorspronk rood namens CSV. Bij een opstootje kreeg hij zijn tweede gele kaart. Hij had zich er beter buiten kunnen houden, maar als scheidsrechter moet je zo’n situatie aanvoelen. Een minuut later trok hij zelfs weer de rode kaart, die ik ook wat overdreven vond.

Maar de eerste twintig minuten waren leuk. Excelsior had een overwicht en creëerde met steekpassjes wat kansen. CSV speelde wat defensiever en leek voor een punt te gaan. Na de rode kaart gingen de gasten helemaal voor een punt. Toen werd het een soort handbaldefensie bij CSV. Desalniettemin kreeg het wel drie grote kansen uit de counter. Dat was verrassend, aangezien je dat niet verwacht van een team dat met negen man speelt.

In de tweede helft was het wachten op de 1-0. Dat duurde in eerste instantie nog redelijk lang. Excelsior had een wat hoger tempo moeten hanteren. Dat was lastig, aangezien Apeldoorn alleen maar achteruit leunt, maar de treffer liet lang op zich wachten. Toen de 1-0 viel, was het verzet helemaal gebroken bij CSV. Hierna heeft Excelsior het overtuigend opgepakt. De score had zelfs nog hoger uit moeten vallen, want buiten de goals om kreeg het nog vier honderd-procent-kansen.

Hakim Ezafzafi (foto) beloon ik met twee sterren. Hij is bij vrijwel alle dreiging van Excelsior’31 betrokken. Het is ook een leuke voetballer om naar te kijken. Ook Tim Letteboer geef ik een ster. Hij speelde misschien wat ongelukkig, maar hij blijft zo hard werken en dat is mooi om te zien. Dat Excelsior’31 het naast de kwaliteit ook van hard werken kan hebben. Tim Letteboer was daar een mooi voorbeeld van.’

Excelsior’31 – CSV Apeldoorn 4-0 (0-0)
66. Ezafzafi 1-0, 68. Ezafzafi 2-0, 86. Letteboer 3-0, 89. Ezafzafi 4-0.

Gele kaart: Draganovic (Excelsior’31)