Excelsior’31 doet goede zaken na winst in hoofdklasse

Geplaatst op 8 oktober 2016 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – In de wedstrijd tegen Flevo Boys uit heeft Excelsior’31 zichzelf een goede dienst bewezen door met 4-2 te winnen van de tegenstander uit Emmeloord. Het team zal ongetwijfeld zelfvertrouwen uit de overwinning\ putten.

De ban werd voor Excelsior’31 op eigen veld gebroken door Michel Gerritsen Mulkes die na een klein half uur met een leep schot van afstand de openingstreffer voor zijn rekening nam, maar even later bracht William de Boer namens Flevo Boys met een bekeken en welgemikte vrije trap de stand weer in evenwicht. En dat was op dat moment ook terecht.

Er ontstond een open wedstrijd omdat beide ploegen wilden winnen, zij het zonder al te veel risico te nemen. De meeste kansen waren voor Excelsior’31, maar zowel Cem Köse als Niek Davina miste hopeloos de grootste kansen. Uiteindelijk scoorde Davina wel na voorbereidend werk van diezelfde Köse.

In de tweede helft bracht Patrick Gerritsen de derde treffer voor Excelsior’31 op het bord, maar in een reactie daarop besloot Melvin Velthuis voor Excelsior een eigen doelpunt te maken om de spanning terug te brengen, wat ook gebeurde, tot de verlossende 4-2 van Hylke Penterman, die tien minuten voor het eindsignaal een vloeiende aanval met (weer) Gerritsen in de hoofdrol met een doelpunt afrondde.

Opstelling Excelsior’31: Koetsier, Kamperman Leferink, Velthuis, Jurgens, Daan Ligtenberg (15 Seppenwoolde), Davina, Amanuel Isa (73 Boy Boeloerditi), Gerritsen Mulkes, Penterman, Köse en Gerritsen (86 Veltkamp)