Zaterdag 27 april 2024

Excelsior’31 en DVS’33 delen de punten in aantrekkelijk schouwspel

Geplaatst op 22 november 2014 door   ·   Geen reacties

hakim ezafzafiRIJSSEN – Hoofdklasser Excelsior’31 heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan de ontmoeting met koploper  DVS’33. Hakim Ezafzafi (foto) zette de Rijssenaren snel op voorsprong, maar Jorran van Santen kopte de Ermeloërs in de tweede helft op gelijke hoogte.

Excelsior’31 begon op de best mogelijk manier aan het duel. Binnen een minuut stond de thuisploeg namelijk al op voorsprong. Op een afgemeten assist van Adi Draganovic werkte Hakim Ezafzafi de bal achter de DVS-doelman Daan Huisman. In het vervolg wisselden de ploegen het veldoverwicht bij vlagen van af. Tot grote kansen leidde dat nog niet, maar met een half uur gespeeld te hebben kreeg Daniël van Warven een uitgelezen mogelijk op de gelijkmaker. Hij schoot de bal echter in het gelaat van doelman Patrick Loohuis, met als gevolg een hoekschop een hoofdpijn bij Loohuis. Michel Gerritsen Mulkes kreeg nog een kansje om de voorsprong te verdubbelen, maar zijn inzet miste kracht.

De tweede helft was rommeliger dan de eerste. Overtredingen en spelvertragingen namen de overhand boven goed voetbal, wat in het eerste bedrijf in fases geëtaleerd werd.  Ook scheidsrechter Ter Brake liet zijn tolerantie varen. Waar hij in de eerste helft enkele keren geel op zak hield, trok hij na rust vier gele kaarten.

Na een goed uur spelen kreeg Gerritsen Mulkes een perfecte assist van de ingevallen Tim Letteboer, maar de middenvelder kon de bal niet binnenschuiven. Een moment dat Excelsior’31 de das omdeed, want met een 2-0 voorsprong had de ploeg van Roeland ten Berge de wedstrijd niet meer uit handen gegeven.  Een kleine tien minuten later maakten de gasten niet geheel tegen de verhoudingen in de gelijkmaker. Jorran van Santen knikte een corner achter Loohuis. In de slotfase maakte DVS’33 nog de meeste aanspraak op een overwinning. Ali Akli, die zijn ploeg de gehele wedstrijd op sleeptouw nam en het gros van het Ermelose gevaar op zijn conto schreef, kreeg twee mogelijkheden, maar kon Loohuis niet passeren. Hakim Ezafzafi, die ongelukkig speelde, had de winnende drie minuten voor tijd nog op zijn schoen. Na een prachtige Rijssense aanval kon hij niet koelbloedig blijven. Hij joeg de bal in het zijnet, wat resulteerde in een terechte puntendeling.

Excelsior’31 – DVS’33 1-1 (1-0)