Zaterdag 27 april 2024

Excelsior’31 op rand van degradatie

Geplaatst op 19 april 2014 door   ·   3 Reacties

Hans van Dijkhuizen 375 - hoaLISSE – Excelsior’31 is in Lisse fors onderuit gegaan. In de strijd tegen degradatie uit de Topklasse zorgde de 4-0 nederlaag nog niet voor de beslissing. Dit omdat ook Noordwijk onderuit ging. Maar met een achterstand van vijf punten, moet er in de twee resterende duels bijna het onmogelijke gepresteerd worden om alsnog veilig te zijn.

Excelsior begon nog wel aardig in Lisse, maar gescoord werd er niet door de bezoekers. Daarmee liet de ploeg van trainer Hans van Dijkhuizen (foto) weer eens het grote probleem zien dat de ploeg dit seizoen blijft achtervolgen. Voetballend zijn de Rijssenaren vaak niet minder dan de tegenstander, maar in het benutten van de mogelijkheden gaat het keer op keer mis. Ook in dit geval, want Lisse wist de kansen wel te benutten. Na 25 minuten kopte Dennis Greuter raak uit een hoekschop. In de tweede helft besliste Lisse het duel in een tijdsbestek van kwartier. Via doelpunten van Hanne Hagary, Renaldo Jongebloet en Koen Fokkema werd het 4-0.

Daarmee lijkt degradatie voor Excelsior’31 nagenoeg zeker. Met een achterstand van vijf punten op Noordwijk zal er in elk geval twee keer gewonnen moeten worden. Daarbij mag Noordwijk hooguit een punt pakken, waarna een belissingsduel zou volgen.

FC Lisse – Excelsior’31 4-0 (1-0).
26. Greuter 1-0, 56. Hagary 2-0, 59. Jongebloet 3-0, 72. Fokkema 4-0.
Excelsior’31: Kok, Draganovic, Lubbers (75. Siemelink), David, Vosskuhler, G. ten Hove, Pothast, Gerritsen, Hempenius (80. Aydin), Davina, Ezafzafi (67. Wilens).