Excelsior’31 ten koste van HHC Hardenberg naar halve finale districtsbeker

Geplaatst op 14 april 2015 door   ·   1 Reactie

rob ten hoveHARDENBERG – Door Topklasser HHC Hardenberg na strafschoppen te verslaan, heeft Excelsior’31 de halve finale van de districtsbeker bereikt. Door die prestatie plaatsen de Rijssenaren zich ook nog eens voor het KNVB-beker toernooi, volgend seizoen.

Excelsior’31 begon goed aan het duel in Hardenberg, maar gaandeweg de eerste helft nam de thuisploeg het initiatief over. Na 24 minuten was het Stijn Pol, die na een voorzet van Gersom Klok de score opende. Daarmee leek de thuisploeg op weg naar de halve finale. Pol zorgde er vervolgens zelf voor dat de wedstrijd alsnog een ander verloop kreeg. Na een overtreding kreeg de verdediger zijn tweede gele kaart, waardoor HHC met tien man verder moest.

Excelsior’31 kwam kort na rust op gelijke hoogte, door een doelpunt van Niek Davina. Daarna namen de tien uit Hardenberg weer het initiatief. Sargon Gouriye was dicht bij de 2-1, maar vond Excelsior-keeper Kok op zijn weg. Rico Wolven raakte met een vrije trap de lat namens de Rijssenaren. Het bleef dus bij 1-1, waarna ook in de verlenging geen doelpunten meer volgden.

De strafschoppenserie, die voor de beslissing moest zorgen, werd een lange reeks. Pas bij penalty achttien viel de beslissing. Nadat HHC’er Stan Ypenburg had gemist, schoot Rob ten Hove (foto) wel raak. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg een plaatsje in de halve finale. Daarin is HSC’21 2 de tegenstander. Daarnaast plaatst Excelsior’31 zich voor het toernooi om de KNVB-beker.