Excelsior’31 wint terecht prestigieus duel tegen SVZW

Geplaatst op 22 september 2018 door   ·   2 Reacties

RIJSSEN – De prestigestrijd in de hoofdklasse tussen de buren Excelsior’31 uit Rijsen en SVZW uit Wierden werd in een turbulente slotfase beslist. Excelsior’31 kwam kort voor tijd op voorsprong, SVZW gleed nog korter voor tijd langszij, maar zo ongeveer in het eindsignaal bepaalde Excelsior’31 de eindstand op 2-1. De thuisploeg had ook het meeste recht op drie punten.

Iets verderop, in Vriezenveen, moest DETO zijn meerdere erkennen in Flevo Boys, dat met 0-1 aan het langste eind trok.

Excelsior’31-SVZW 2-1 (0-0
‏In de eerste helft was de thuisformatie van Excelsior’31 oppermachtig, want de bezoekers uit Wierden speelden met de rem erop in een behoudende stelling. Excelsior’31 kreeg niettemin kansen, maar vergat ze te benutten, al waren de voorwaartsen Hakim Ezafzafi en Hielke Penterman wel dichtbij. In de tweede helft had trainer Philip Agteres van SVZW duidelijk met meer aanvallende intenties de wei ingestuurd. Echt grote kansen ontstonden niet, maar de Wierdenaren waren wel de bovenliggende partij. Niettemin liet SVZW-verdediger John Lubbers, ex-speler van de Rijssense club, zich verleiden tot een heftige overtreding op Ezafzafi, zeg maar schandalig en hij mocht de handjes dichtknijpen dat hij slechts een gele kaart kreeg. In de slotfase leken beide ploegen zich te verzoenen met een remise, maar toen moesten de laatste minuut en enkele minuten blessuretijd nog komen. Penterman opende het bal door op aangeven van de voor de gewonde Ezafzafi ingevallen Haverslag het laatste tikkie te geven. Het leek de beslissing, maar vanaf de spelhervatting scoorde Frank Smit de gelijkmaker. Goed, toch een gelijkspel, dacht iedereen, maar nee, de Rijssense aanvaller Sem Köse bracht de roodhemden toch nog de victorie.

DETO-Flevo Boys 0-1 (0-1)
Op basis van de eerste helft is de winst van de ploeg uit Emmeloord verdiend. Na een afgekeurde goal voor de bezoekers in beginfase ha DETO gewaarschuwd moeten zijn, maar na ruim twintig minuten zat’ie er alsnog in toen Frank Post een voorzet van Johan Tiems doeltreffend afrondde. Het leek DETO toen goed óók te gaan voetballen, wat meteen enkel kansen opleverde. Het werd een open wedstrijd, want ook de ploeg uit de Noordoostpolder kreeg door de ruimtes in de omschakeling mogelijkheden. Na de thee kreeg DETO meer drive, wat kansen opleverde voor spits en goaltjesdief Kevin Aman, maar de bal mocht er niet in. En aan de andere kant bleef het oppassen bij uitbraken van Flevo Boys, onder meer via de gevaarlijke vooruitgeschoven en getructe pion Magdi Doufikar.

FOTOGRAFIE: Henk Steen