Zaterdag 27 april 2024

Geen winnaar bij streekderby, TVC stunt niet bij Woezik

Geplaatst op 31 januari 2016 door   ·   Geen reacties

MauroHENGELO/WIJCHEN – HVV Tubantia en De Zweef hebben zondagmiddag aan het onderlinge duel in de Eerste Klasse E allebei een punt overgehouden. Door doelpunten van Hugo ter Hedden en Boris Vermeulen kende de wedstrijd een 1-1 eindstand. TVC’28 mocht op bezoek bij de ongeslagen koploper en wist daar net niet te stunten: 2-1 voor SC Woezik.

HVV Tubantia – De Zweef
In Hengelo stond zondagmiddag een interessant Twents treffen op het programma: HVV Tubantia (vierde op de ranglijst) ontving De Zweef (vijfde) uit Nijverdal. Nadat beide ploegen al een mogelijkheid hadden gehad, was het Hugo ter Hedde die na een kwartier spelen de score opende namens de thuisploeg. De assist kwam op naam van doelman Remco Olde Hendrikman, die zijn spits met een goede uittrap in stelling bracht. Op slag van rust kwamen de bezoekers echter alweer op gelijke hoogte: een corner van Sjoerd Poorterman werd door Boris Vermeulen binnen gekopt en dus gingen beide ploegen – mede door nog een knappe save van De Zweef-doelman Paul Damman – pauzeren met een 1-1 tussenstand.

Waar Tubantia in de eerste helft de betere kansen kreeg, was het in de tweede helft de beurt aan De Zweef. Stijn Klein Robbenhaar bood ploeggenoten Sven Dikkers en Sjoerd Poorterman de mogelijkheid op de 1-2, maar beide aanvallers hadden hun vizier niet op scherp. Aan de andere kant raakte doelpuntenmaker Ter Hedde na een uur spelen de paal. Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar de winst, maar een winnaar zou er niet komen op sportpark De Bijenkorf en dus hielden beide teams een punt over aan de Twentse clash.
Ter Hedde 1-0, Vermeulen 1-1

SC Woezik – TVC’28 2-1
De gastheren wonnen tot nog toe twaalf van hun dertien duels en dus leek het op voorhand al een onmogelijke opgave voor het matig presterende TVC’28 om minimaal een punt weg te halen uit Wijchen. Toen na een kwartier spelen Mo Elhadoutti van de thuisploeg al twee keer doel had getroffen, leek die gedachte bevestigd te worden, maar de thuisploeg verzuimde vervolgens om verder uit te lopen: twee keer vloog een schot voorlangs en één keer werd de lat geraakt. Vlak voor tijd was het voor TVC’28 echter wel raak via Mauro Plegt (foto) en dus mocht men in Tubbergen voor even hopen op een puntje. Grote kansen kreeg de ploeg van Douwe Jansen echter niet meer en dus keerde het zonder punten huiswaarts.
Elhadoutti 1-0, Elhadoutti 2-0, Plegt 2-1