Vrijdag 26 april 2024

Glorieuze winst SVZW en stevige nederlaag DOS’37

Geplaatst op 21 september 2019 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/WIERDEN – In eerste klasse van het zaterdagvoetbal begon DOS’37 in Vriezenveen met een nederlaag tegen WHC, dat vorig seizoen nog hoofdklasse speelde en veel bekende Tukkers in stelling bracht. SVZW won kinderlijk eenvoudig van DZC’68; het werd in Doetinchem 1-5 voor de Wierdenaren.

Zowel voor SVZW als voor WHC een goed begin na een jaar wwarin beid clubs uit de hoofdklasse degradeerden.

DOS’37-WHC
0-3 (0-1)
Op eigen veld ging DOS’37 de boot in tegen het vorig seizoen uit de hoofdklasse gedegradeerde WHC. Vlak voor rust drukte Maxim van der Meer van de Wezep Hattem Combinatie het veldoverwicht uit in een doelpunt met het hoofd. DOS’37 kreeg ook kansen, maar de nieuwkomers Menno Kamphuis (die ook nog een poos bij WHC voetbalde) en Jeroen ter Morsche (Sparta Enschede) waren nog niet secuur genoeg of stuitten op de voortreffelijk keeper van de gasten. WHC hield de nul en scoorde, toen DOS’37 meer risico ging nemen, in het slotkwartier nog twee keer via Sargon Gouriye, waarvan de laatste twee minuten voor het eindsignaal uit een strafschop.

DZC’68-SVZW 1-5 (0-1)
SVZW was vanmiddag in Doetinchem ongeveer tien keer beter dan de gastheren van DZC’68, dat acht basisspelers zag vertrekken. De ploeg uit Wierden, die juist acht nieuwelingen in de selectie heeft, won met 1-5 en dat was een karige afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Voor de rust hield de thuisploeg het nog redelijk droog en scoorde alleen de van De Zweef overgekomen Jesper Middelkamp, die tot de uitblinkers behoorde. De van HSC’21 afkomstige Bas ter Hogt verdubbelde na rust de marge en daarna ging het hard, mede doordat de Achterhoekers meer naar voren moesten spelen. Weliswaar kwam DZC’68 door een goal van Dylan Hendriksen, nog even terug tot 1-2, maar vervolgens kreeg SVZW een pengel die keurig binnen werd geschoten door Robin de Jong, waarna Moskoul zijn tweede maakte en Frank Smit de vijfde voor de Zwaluwen uit Wierden ook een duit in het zakje deed.