Goede resultaten voor Twentse ploegen in eerste klasse zaterdag

Geplaatst op 13 september 2014 door   ·   Geen reacties

velden_stef_van_derVROOMSHOOP/ENSCHEDE – De vier Twentse ploegen, Vroomshoopse Boys, Deto, DOS’37 en Sparta Enschede, hebben in speelronde twee goede resultaten neergezet. Eerstgenoemde pakte tegen KHC Kampen de eerste punten van het seizoen op eigen sportpark De Bosrand.

Promovendus Vroomshoopse Boys heeft zaterdagmiddag de eerste punten in de eerste klasse bemachtigd. Thuis tegen KHC Kampen won het elftal van Bas Bijen met 3-2 na een enerverende wedstrijd. Via Ernst-Jan Heideman kwamen de Vroomshoopse Boys op een 1-0 voorsprong, die even later weer werd glad gestreken door de Kampenaren. Aangezien Thomas Smedema vlak voor rust de rebound uit zijn gestopte strafschop binnenschoot, gingen de ‘Blauwgelen’ met een voorsprong pauzeren. Smedema bewees in het tweede bedrijf zijn waarde door wederom te scoren, waardoor Vroomshoop op een riante 3-1 voorsprong kwam. Een latere treffer van de gasten kon niet voorkomen dat Vroomshoop de eerste drie punten pakte.

Vroomshoopse Boys – KHC Kampen 3-2 (2-1)
Scoreverloop: Heideman 1-0, KHC 1-1, Smedema 2-1, Smedema 3-1, KHC 3-2.

Ook Sparta is na zaterdagmiddag niet meer puntloos in de eerste klasse. In de slotfase redden de Enschedeërs alsnog een puntje tegen SDV Barneveld. Voor rust kwam de ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de hoofdklasse op voorsprong door een treffer van Youssef Atibi. In de tweede helft kregen beide ploegen kansen. Barneveld kon de wedstrijd in het slot gooien, maar liet dat na. In de slotfase maakte Max Kuipers, die vorig weekend in Ermelo ook al tot scoren kwam, alsnog de gelijkmaker.

Sparta Enschede – SDV Barneveld 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 22. Atibi 0-1, 90. Kuipers 1-1.

Deto zegevierde zaterdagmiddag knap bij DOS Kampen. Stef van der Velden (foto) was de gevierde man met twee doelpunten. Hij zette de Vriezenveners op voorsprong en besliste het duel ook met de 1-3. Ondertussen hadden Matthijs Winter en Lesley Nahrwold doel getroffen. De thuisploeg moest het vanaf minuut 56 met tien man doen, nadat Kraaijenbrink zijn tweede gele kaart ontving. Voor de ploeg van Marcel van der Steege is dit een goed begin in de competitie. Dat was lang afwachtten aangezien Deto een zwakke voorbereiding draaide. Na de winst op FC Zutphen vorig weekend en deze overwinning bezet Deto een derde plek in de eerste klasse.

DOS Kampen – Deto 1-3 (1-1)
Scoreverloop:  Van der Velden 0-1, Winter 1-1, Nahrwold 1-2, Van der Velden 1-3.

Evenals buurman Deto heeft DOS’37 na speelronde twee ook de maximale score weten te behouden, ‘zes uit twee’. De ploeg van Philip Agteres kwam al snel op voorsprong door een treffer van Maarten Smit, die een snelle counter over links afmaakte. In het vervolg van de eerste helft kregen beide elftallen goede kansen in een ietwat rommelige wedstrijd. De gasten uit Ermelo oefenden na rust ook wel druk uit, maar DOS’37-doelman, Patrick Nitert , hield zijn doel schoon.

DOS’37 – FC Horst 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 7. Smit 1-0.