Zaterdag 27 april 2024

HSC’21 – Leonidas 3-1 (2-1) – Analyse door Edwin Nieland

Geplaatst op 15 december 2013 door   ·   Geen reacties

‘Het was een leuk duel op spSeizoen 2013-2014 1e Selectie HSC'21 Coplan Soumaoroortpark Groot Scholtenhagen. Ik heb me zeker vermaakt. Zowel HSC’21 als Leonidas zijn beide ploegen met goede spelers en dat was te merken vanmiddag. Toch was de overwinning voor de thuisploeg meer dan verdiend.

Vooral de eerste helft was erg leuk om naar te kijken. HSC’21 dat de overhand had, begon sterk en maakt na negentien minuten spelen de openingstreffer. Coplan Soumaoro kreeg de bal goed aangespeeld in de loop en hij schoot de bal beheerst binnen met zijn rechtervoet. Ook na dit doelpunt ging HSC’21 door met vroeg druk zetten en het kreeg ook wat kansen. Toch kwam Leonidas plotseling op 1-1. Door een gruwelijke fout van Niels Rupert kon Mahmet Sönmez de gelijkmaker maken. Ook maakten de Rotterdammers een grote fout voor rust en die strafte spits Remy Raterink goed af.

Na rust  was de wedstrijd van een wat minder hoog niveau. Na 58 minuten spelen kwam HSC op 3-1 door een penalty van uitblinker Arjan Goorman. Als je iemand wilt uitleggen hoe een strafschop genomen moet worden, dan moet je diegene de penalty van Arjan Goorman laten zien. Hij schoot de strafschop echt geweldig binnen. Na deze treffer heeft HSC het duel redelijk gecontroleerd, de gasten waren wel dreigend de laatste twintig minuten maar kregen op één enorm kans na geen grote mogelijkheden.

Het was een overzichtelijk duel vanaf het begin. Het was interessant, omdat zowel HSC als Leonidas in een 4-3-3 formatie speelde. Maar omdat het middenveld van HSC vandaag beter was, heeft de ploeg terecht gewonnen. HSC kan echt geweldig omschakelen van middenveld naar aanval. Bij balverlies van de tegenstander vliegt HSC er echt overheen en dat is het grootste wapen van de ploeg. Ik benoem Arjan Goorman tot Man of the Match. Hij had de volledige controle op het middenveld en was zelfs voorin te vinden, opvallend aangezien hij als controlerende middenvelder speelde. HSC’21 heeft wel een klein beetje geluk gehad vandaag, want er waren scheidsrechters geweest die Niels Rupert een rode kaart hadden gegeven waar hij geel kreeg.’

HSC’21 – Leonidas 3-1 (2-1)
19. Soumaoro 1-0, 31. Sönmez 1-1, 37. Raterink 2-1, 58. Goorman (str.) 3-1

Scheidsrechter: Van Turenhout
Gele kaarten: Stokkers, Rupert (HSC’21)