Vrijdag 26 april 2024

HSC’21 na rust onderuit in duel met FC Lienden

Geplaatst op 14 september 2014 door   ·   Geen reacties

2014-2014 HSC '21 fotosessie Eddy Boerhof (3)

LIENDEN – Topklasser HSC’21 heeft zondagmiddag met 3-0 verloren van FC Lienden. In Gelderland gingen de ploegen doelpuntloos rusten, maar vervolgens nam de thuisploeg afstand van HSC’21, dat bijna de gehele tweede helft met een numeriek ondertal speelde. Freek Grondman kreeg namelijk zijn tweede gele kaart vlak na rust. Rafael Uiterloo, Abderrahim Loukili en Youssef el Jebli vonden het net. HSC’21 blijft door deze nederlaag op drie punten staan uit vier wedstrijden en bezet daarmee de op een-na-laatste plek .

Trainer Eddy Boerhof (foto) kon na afloop van het duel constateren dat de nederlaag terecht was. ‘We hadden voor rust met elf man al veel moeite om FC Lienden tegen te houden. Als je dan vlak na rust met tien man komt te staan, dan weet je dat het lastig wordt.’ De Haaksbergenaren begonnen volgens de coach niet eens slecht aan het duel. ‘De eerste tien minuten waren niet slecht. Het tempo lag hoog en er werden veel duels uitgevochten. Het voetbal was van beide kanten niet super, maar gaandeweg kwam de thuisploeg wat meer in het duel. Lienden nam het initiatief, maar Jeffrey Brammer hield ons goed in de wedstrijd. Zelf hebben we eigenlijk geen kansen gekregen.’

In minuut 47 ontving Freek Grondman zijn tweede gele kaart, dus moest HSC’21 het met tien man doen. Gek genoeg speelde het tiental bij vlagen niet eens minder dan in het eerste bedrijf. ‘We kwamen snel achter en gezien het wedstrijdbeeld was dat niet eens vreemd. Maar daarna konden we iets meer op de helft van Lienden komen en kregen een paar kansjes. Maar als je meer druk zet, in een ondertal speelt en weet dat Lienden snelle aanvallers heeft, dan weet je ook dat er ruimte komt achterin. Daar profiteerde Lienden van door de 2-0 en via een penalty ook de 3-0 te maken. Dus dit was een teleurstellende middag’, stelt Boerhof vast.