HSC’21 speelt zich safe, donkerte boven Quick’20 dreigt

Geplaatst op 17 maart 2019 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Het keurkorps van de voetbalclub HSC’21 heeft zich vanmiddag door winst van 3-2 op HBS in de derde divisie een grote stap gezet naar de zekerheid van klassebehoud.

Dat lukte Quick’20 niet, want de hekkensluiter uit Oldenzaal was met 3-0 kansloos bij Blauw-Geel’38 en mag zich in toenemende mate zorgen maken.

HSC’21-HBS 3-2 (2-1)

HSC’21 had, ofschoon de betere ploeg, toch nog enige moeite met rode lantaarn-drager HBS. Bij rustte leidde het team van trainer Daniel Nijhof met 2-1 door twee doelpunten van Diego van der Weide die keeper Jordi Haneveld het ziedende nakijken gaf, en daar tussendoor een doelpunt van Berend Kaster na voorbereidend werk van Mike de Geer namens de gasten.Na de thee scoorden beide teams nog één keer. Eerst was het Bas ter Hogt die de 3-1 voor zijn rekenig nam Niels van Pelt voor ten tweede male de aansluitingstreffer, maar die viel pas in de blessuretijd, al liet scheidsrechter Roel de Cock nog wel zo’n vijf minuten doorspelen. Door de zege mag HSC’21 er nu toch van uit gaan dat het veilig is.

Blauw-Geel’38-Quick’20 3-0 (2-0)

Quick’20 is absoluut niet veilig. De ploeg van de vertrekkende trainer Michel Steggink was kansloos bij Blauw Geel’38 in Veghel. Het werd 3-0 voor de gastheren, waarvan de eerste twee binnen het eerste kwartier van de wedstrijd. Dat kwam om het voorzichtig te zeggen het zelfvertrouwen van de zwart-witten uit Oldenzaal niet ten goede. Het was voor de Brabanders pas de eerst winst nadat ze eind februari thuis van HSC’21 wonnen. De van een lelijke blessure in de basis teruggekeerde Danny Verbakel scoorde voor de pauze meteen twee keer. Tim Rerimassie voor zijn rekening.