HSC’21 wil Jong Vitesse van titel afhouden | TwenteSport.com
Donderdag 16 augustus 2018
Twentesport

HSC’21 wil Jong Vitesse van titel afhouden

Geplaatst op 12 mei 2018 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Jong Vitesse kan zondagmiddag beslag leggen op de titel in de Derde Divisie. Drie wedstrijden voor het einde is het verschil met nummer twee UNA zes punten, zodat de titel binnen bereik is. Als het aan HSC’21 ligt zal het kampioenschap nog minstens een week op zich laten wachten, want ook de Haaksbergenaren hebben de punten nog hard nodig.

“Het zal een lastige wedstrijd worden”, weet HSC’21 trainer Daniël Nijhof. “Wij gaan de wedstrijd niet anders benaderen dan anders. We zullen de samenstelling van het elftal of de tactiek niet plotseling gaan veranderen, alleen omdat we tegen de koploper spelen. Het is voor de ploeg ook beter herkenbaar te spelen. We zullen wel proberen om bij balverlies de ruimtes klein te houden, maar ook om voorin druk te houden, zodat Vitesse toch wat mensen achter de bal moet houden.”

Met de stelling dat HSC het niet treft om net nu tegen Jong Vitesse te spelen is Nijhof het niet helemaal eens. “Een andere tegenstander hoeft niet perse gemakkelijker te zijn. Wel is het zo dat de ploegen die al veilig zijn vaak jongens de kans geven die dit seizoen wat minder gespeeld hebben, maar dat soort spelers willen zich dan juist weer graag bewijzen. Ik weet dat mijn ploeg er naar uit kijkt om tegen Vitesse te spelen. Natuurlijk had ik ook liever een situatie gehad waarin we veilig waren. Dan ga je de wedstrijd toch anders is. Nu is het zo dat we nog minimaal drie punten nodig hebben, afhankelijk van de resultaten van de ploegen onder ons.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief