Kans van DETO op klassenbehoud; SVZW laat het lopen

Geplaatst op 20 april 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Twee doelpunten van topscorer Hielke Penterman leverden de Rijssense ploeg vanmiddag in de hoofdklasse zonder oogstrelend voetbal een vrij eenvoudige zege op. De ploeg versloeg CSV Apeldoorn met 2-0.

SVZW uit Wierden liet zich in en tegen Staphorst met 7-1 vernederen en kan de rechtstreekse degradatie niet meer voorkómen. De derde Twentse hoofdklasser, DETO uit Vriezenveen, strijdt voor wat het waard is om zelfs aan de nacompetitie te ontkomen en zich rechtsreeks te handhaven. De ploeg won vanmiddag thuis met 4-1 van DUNO.

Excelsior’31-CSV Apeldoorn 2-0 (1-0)
Hielke Penterman van scoorde vlak voor en vlak na de rust. Daarmee was de klus geklaard. De goalgetter trof beide keren op aangeven van Niek Davina. Zonder oogstrelend voetbal was het een vrij eenvoudige zege op CSV Apeldoorn, een club waar de roots van Excelsior’31-trainer Peter Wesselink liggen. De roodhemden van De Koerbelt doen door de zege nog voluit mee om het kampioenschap, mét Sparta Nijkerk en Staphorst.

DETO-DUNO 4-1 (1-1)

DETO boekte een uitermate belangrijke overwinning in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van de vertrekkende trainer Jos van der Veen won op basis van inzet én allure. Al in de eerste minuten scoorden beide ploegen, eerst de gasten uit Doorwerth via Roy Talsma en daarna DETO via Kevin Aman. De thuisploeg had meer drang naar voren en dat betaalde zich in de tweede helft uit doordat Stan Nijhuis de 2-1 en de 3-1 scoorde. DUNO gaf zich nog niet gewonnen, zette druk, maar gaf DETO daardoor de ruimte om de vierde te maken.

Staphorst-SVZW 7-1 (6-1)
De club uit Wierden was volkomen kansloos op sortpsrk Het Noorderslag en bij rusr was het al 6-0, waarbij Ferdi ter Avest, ie ook nog bij SVZW heeft gespeeld, een zuivere hattrick scoorde. Mike Reuvers nam ook drie treffers voor zijn rekening. Het had even goed 10-0 kunnen worden, want SVZW speelde zijn zwakste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Philip Agteres had zich kennelijk in de bus al verzoend met de degradatie. Dat betekent na het kampioenschap en promotie van vorig jaar nu terug naar de eerste klasse.