Late doelpunten bezorgen Excelsior’31 de zege

Geplaatst op 14 november 2015 door   ·   Geen reacties

DRACHTEN – Door in de slotfase twee keer toe te slaan, heeft Excelsior’31 drie punten weten over te houden naar de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys. Patrick Gerritsen en Hakim Ezafzafi scoorden in de laatste tien minuten en stelden zo de 0-2 zege veilig.

gerritsen patrickExcelsior’31 speelde in Friesland een moeizame wedstrijd. Drachtster Boys, de nummer laatst in de Hoofdklasse en een slecht bespeelbaar veld zorgden er voor dat de Rijssenaren een moeilijke middag kenden. De thuisploeg leek op voorhand tevreden met een punt, want er werd zeer defensief gespeeld.

Lange tijd zag het er naar uit dat Excelsior, dat zich geen raad wist met de onwillige tegenstander, puntverlies zou leiden. Uiteindelijk was het Roosjen, een speler van de thuisploeg, die Excelsior te hulp kwam. Nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg, kantelde de wedstrijd definitief in Rijssens voordeel. Een strafschop werd nog gemist door Joran Pot, maar even later was Patrick Gerritsen wel succesvol. Na de 0-1 was het verzet van de tien Friezen definitief gebroken. Twee minuten later zorgde Hakim Ezaf zafi voor de beslissing.

Drachtster Boys – Excelsior’31 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 79. Gerritsen 0-1, 81. Ezafzafi 0-2

Rood: 76. Roosjen (Drachtster Boys, 2x geel)

Bijz. 78. Pot (Excelsior’31 mist strafschop)