Puntendeling voor Stevo en nederlaag Tubantia

Geplaatst op 16 december 2018 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN/HENGELO – Stevo heeft in de topper met Rohda Raalte gelijkgespeeld. Tubantia ging op eigen veld onderuit tegen BVC’12.

Stevo – Rohda Raalte 2-2 (1-1).
Score: Reinerink 1-0, Van Heumen 1-1, De Jong 1-2, N. Wigger 2-2.

Terwijl er in heel Twente maar 12 wedstrijden doorgang konden vinden, werd er bij Stevo gewoon gespeeld. De topper tegen Rohda Raalte kwam moeizaam op gang. Zowel Stevo als de bezoekers waren erg afwachtend. Na een corner raakten de Raaltenaren de paal, terwijl Stevo kansen had met schoten van afstand. Halverwege de eerste helft was het Stevo dat de score opende. Na een corner kwam de bal uit bij Ingmar Reinerink, die vrijstaand raak kon koppen. Min of meer uit het niets maakte Rohda gelijk. Een vrije trap vanaf de zijkant werd door Coen van Heumen binnen gekopt. Toen vervolgens Reinerink kort voor rust zijn tweede gele kaart kreeg en Stevo met tien spelers verder moest stond de wedstrijd op zijn kop.  Stevo zocht de verdediging op en Rohda nadrukkelijk de aanval. Dat ging de bezoekers goed af, want tien minuten na rust stond het 1-2 door Alex de Jong. Reden voor Stevo toch maar wat actiever te gaan spelen.  Roy Wigger zorgde twintig minuten voor tijd met een prima voorzet vanaf links dat Niels Wigger gelijk kon maken. Rohda zette alles op alles, maar slaagde er niet in de overtal situatie te benutten. Het uiteindelijke gelijkspel werd door Stevo als overwinning gevierd.

Tubantia – BVC’12 1-2 (1-1).
Score: Ramijson 1-0, Meulens 1-1, Meulens 1-2.

Tubantia kwam na een kwartier op voorsprong door een  doelpunt van Isijk Ramijson. Het lukte de Hengeloers  niet om de goede start een passend vervolg te geven. Halverwege de eerste helft maakten de bezoekers gelijk. Na rust ontstond er een open wedstrijd waarin beide ploegen de aanval zochten. Het was BVC dat opnieuw wist te scoren en die voorsprong vervolgens niet meer prijs gaf.