Vrijdag 26 april 2024

Quick’20 – De Bataven 4-1 (2-1) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 14 september 2014 door   ·   Geen reacties

Frank Eulderink sl q'20‘De rode kaart die De Bataven na 23 minuten ontving, was het keerpunt in de wedstrijd.  De wedstrijd ging tot dan toe nog redelijk gelijk op, maar in het vervolg van de wedstrijd was Quick’20 de betere, ondanks dat het op achterstand kwam.

Quick’20 won verdiend. De score was uiteindelijk 4-1, maar de einduitslag had zomaar 9-3 kunnen zijn, als het positiespel en het rendement iets beter was geweest. Nadat de gasten namelijk op voorsprong waren gekomen, kreeg Quick kans op kans, maar die werden niet verzilverd. In de tweede helft maakte Quick’20 het wel af. De gasten deden niet veel onder voor Quick, maar met een man minder kregen ze het niet voor elkaar om een goed resultaat te halen. Bij Quick vond ik het goed dat het elftal goed bleef spelen. Vaak zie je dat als een team met een man meer komt te staan, dat het spel minder wordt. Dat was bij Quick niet het geval.

Frank Eulderink (foto) is echt een speler waarvoor ik graag voetbal ga kijken. Hij speelde niet eens een goede wedstrijd en veel van zijn acties mislukten. Maar aan zijn aannames, zijn flegmatiek en zijn technische volmaaktheid maken hem een lust voor het oog. Maar de klasse druipt echt van hem af. Eigenlijk zou een club als PEC Zwolle of Go Ahead Eagles hem een amateurcontract moeten geven. Hij heeft voldoende talent. Hij krijgt van mij geen ster, omdat lang niet alles bij hem lukte. Die ster krijgt Jordi Kamphuis wel, om zijn drie doelpunten.’

Quick’20 – De Bataven 4-1 (1-1)
Scoreverloop:
31. Römer 0-1, 44. Kamphuis 1-1, 46. Niemeijer 2-1, 67. Kamphuis 3-1, 76. Kamphuis 4-1.

Scheidsrechter: Eleveld
Gele kaart: Beijer (De Bataven)
Rode kaart: 23. Luitjes (De Bataven)